Saftige sjokolademuffins

Saftige sjokolademuffins med flak av chips er en utrolig god og spennende smakskombinasjon! Muffinsene kommer i tillegg til gode byggeklosser kroppen trenger og vil ha, så disse burde du virkelig prøve når du har lyst på noe godt.

Saftige sjokolademuffins med flak av chips er en utrolig god og spennende smakskombinasjon! Muffinsene kommer i tillegg til gode byggeklosser kroppen trenger og vil ha, så disse burde du virkelig prøve når du har lyst på noe godt.

Ingredienser

Tørre ingredienser

150 g øko spelt, finmalt

40 g kakao (gjerne rå kakao)

50 g kokosblomstsukker

1 ts bakepulver

0.25 ts mineralsalt

Våte ingredienser

4 egg, store

250 g banan (2 store fullmodne bananer)

120 g gresk yoghurt

1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)

Sjokoladerøre

80 g 65% Sjokolade med blåbær og

bringebær, i småbiter

3 ss øko kaldpresset kokosfett

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC.

2.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

3.

Ha bananene og alle de våte ingrediensene i en stor bolle og pisk det sammen med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så pisker du det i en blender.

4.

Smelt Berit Nordstrand 65 % mørk sjokolade med blåbær og bringebær i en glassbolle over vannbad sammen med kokosfett.

5.

Ha sjokoladerøren sammen med de våte ingrediensene.

6.

Bland det tørre opp i bollen sammen med det våte og kjør det hele godt sammen med en stavmikser.

7.

Sett 12-14 muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem ¾ full med røren.

8.

Stek på midterste rille i ca.35 minutter (tannpirkertesten viser om de er ferdig stekte).

Disse ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse smarte nytelsene når du har lyst på noe godt:

Andre oppskrifter