Saftige sjokolademuffins med flak av chips er en utrolig god og spennende smakskombinasjon! Muffinsene kommer i tillegg til gode byggeklosser kroppen trenger og vil ha, så disse burde du virkelig prøve når du har lyst på noe godt.
Disse ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også disse smarte nytelsene når du har lyst på noe godt:
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 150 g øko spelt, finmalt
- 40 g kakao (gjerne rå kakao)
- 50 g kokosblomstsukker
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts mineralsalt
Våte ingredienser
- 4 egg, store
- 250 g banan (2 store fullmodne bananer)
- 120 g gresk yoghurt
- 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
Sjokoladerøre
- 80 g 65% Sjokolade med blåbær og bringebær, i småbiter
- 3 ss øko kaldpresset kokosfett
Slik gjør du
Tørre ingredienser
- Forvarm ovnen til 175gC.
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
- Ha bananene og alle de våte ingrediensene i en stor bolle og pisk det sammen med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så pisker du det i en blender.
- Smelt Berit Nordstrand 65 % mørk sjokolade med blåbær og bringebær i en glassbolle over vannbad sammen med kokosfett
- Ha sjokoladerøren sammen med de våte ingrediensene.
- Bland det tørre opp i bollen sammen med det våte og kjør det hele godt sammen med en stavmikser.
- Sett 12-14 muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem ¾ full med røren.
- Stek på midterste rille i ca.35 minutter (tannpirkertesten viser om de er ferdig stekte).