Saltlakris mandler

Disse saltlakrismandlene er perfekte når du kjenner søtsuget melde seg eller bare har lyst på noe godt. Pulverisert rålakris er simpelthen bare dampet, presset og pulverisert lakrisrot. Saltlakrismandler er utrolig enkelt å lage og kjempegodt – den søte og intense lakrissmaken smelter på tungen etterfulgt av en deilig mandel. Du må bare prøve!

Visste du at lakrisrot (Glycyrrhiza glabra) er en medisinplante, eller urt, kjent for å bedre luftveisplager og fordøyelsesbesvær? Forskere ved Max Planck Institutt for molekulær Genetikk i Berlin har nå vist at lakrisroten kan bidra med både antiinflammatoriske og anti-diabetiske forbindelser (Weidner 2012).

Ingredienser

Saltlakris mandler

  • 1.5 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1 ss rålakrispulver
  • 200 g mandler

Slik gjør du

Saltlakris mandler

Forvarm ovnen til 150gC. Ha vann, salt og lakrispulver i en panne og kok opp mens du visper ut lakrisklumpene. Ha mandlene i pannen og rør rundt mens vannet fortsetter å koke og fordampe. Når all væske er fordampet, så legger du mandlene utover et bakepapir på et stekebrett. Ovnsbak dem så i 20 minutter. La dem avkjøle, ha dem i en skål og dryss litt lakrispulver over før servering.

Lyst på mer lakrisgodteri? Prøv også https://beritnordstrand.no/lakriskulern/

Referanse:

  • Weidner, Christopher, et al. “Amorfrutins are potent antidiabetic dietary natural products.” Proceedings of the National Academy of Sciences19 (2012): 7257-7262.

 

Tags from the story
,