Seifilet med soyasaus og ingefær

Sikre deg jod og andre viktige byggeklosser med denne nydelige fiskeretten.

Sikre deg jod og andre viktige byggeklosser med denne nydelige fiskeretten.

Ingredienser

Seifilet med soyasaus og ingefær

200 g seifilet

0.5 ss flytende Rapskokos/smør til steking

havsalt og sort kvernet pepper

Soyasaus

0.75 ss rå eplecidereddik

0.75 ss ekstra virgine olivenolje

0.25 ss flytende honning

0.75 ss soyasaus, naturlig fermentert (les på flasken) (Omstart 30: glutenfri soyasaus)

0.25 ss revet rå ingefær

1 stk vårløk, i ringer

0.5 ss limesaft (saften av 1/2 liten lime)

sort kvernet pepper

Tilbehør

2-3 kokte småpoteteter med skalll/person (ca.100g)

1 brokkoli, ovnsbakt i buketter (med olivenolje, havsalt og pepper)

Slik gjør du

Seifilet med soyasaus og ingefær

1.

Krydre seifileten med havsalt og og del den i 4 stykker.

2.

Stek seifileten i en panne på moderat temperatur. Slå sausen over på slutten av steketiden, slik at sausen akkurat blir varm og trekker litt inn i fiskestykkene.

3.

Serveres med kokte mandelpoteter og brokkoli.

Soyasaus

1.

Rør sammen eddik, honning og soyasaus.

2.

Skrell og riv ingefæren og bland den i sausen sammen med vårløken.

3.

Rør inn limesaft og smak til med pepper.

Mens en torskefilet kan koste flere hundre kroner per kilo, får du seien til en brøkdel av prisen. Den tilhører torskefamilien, kommer med like mye jod, er fast i fisken og smaker nydelig i hverdagsretter som både seibiff, seikaker og seifilet i soyasaus som her. Denne smaksrike retten bør absolutt prøves!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Saftig ovnsbakt torsk i cury
  • Bakt torsk med sennepssaus og sprøstekt bacon
  • Taco-seikaker med rømmedip og råkost
  • Les også: Kristisk jodmangel i Norge. Slik kan du enkelt sikre deg nok jod.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Andre oppskrifter