Sellerisuppe med basilikumolje og ristede pinjekjerner

Hva med en fyldig og smaksrik plantebasert sellerisuppe til middag?

Hva med en fyldig og smaksrik plantebasert sellerisuppe til middag ? Med hjemmelagde brødkrutonger, ristede pinjekjerner og basilikumolje blir dette en fryd for både gane og kropp.

TIPS: Er du ikke veganer så kan du også lage suppen på kyllingkraft og servere den med små stykker pannestekt fisk. Lag gjerne din egen variant og del med oss.

Prøv også disse kjempegode suppeoppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Sellerisuppe med basilikumolje og ristede pinjekjerner

  • 1 liten gul løk, i båter
  • 500g sellerirot, i terninger
  • 6 dl vann
  • 1 stor ss øko grønnsaksbuljongpulver (evt. ekte kyllingkraft)
  • 1 beger Yokos naturell (yoghurt av kokosmelk)
  • havsalt og sort kvernet pepper
  • garnityr: ristede pinjekjerner, brødkrutonger du lager selv av gammelt brød og basilikumolje

Basilikumolje

  • 1 dl ekstra virgine olivenolje
  • 1 ss rå eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 stor håndfull frisk basilikum (blad og stilk)
  • 1 fedd hvitløk
  • havsalt og sort kvernet pepper

Slik gjør du

Sellerisuppe med basilikumolje og ristede pinjekjerner

  1. Rens og skjær selleriroten i terninger.
  2. Rens løken og del den i 6 båter.
  3. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha over litt olivenolje og ovnsbak på 180gC i ca. 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Ha 6 dl vann i en kjele, tilsett grønnsaksbuljongen og de ovnsbakte grønnsakene.
  5. Gi suppen et oppkok, sett til side og kjør jevn med stavmikser.
  6. Rør inn Yokos naturell og smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
  7. Server suppen med en sving urteolje, krutonger, pinjekjerner og noen få frisk basilikumblader. Bon apetitt!

Basilikumolje

  1. Urteoljen lager du ved å ha alle ingrediensene i en liten bolle og kjøre dem sammen med en stavmikser.