Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
Rotgrønnsaker
- 200 g gulerøtter
- 150 g persillerot
- 250 g kålrot
- 1 liter vann med ½ ss salt
- 1 håndfull hakket gressløk/ bladpersille
Sennepsmarinade
- 1 ss grov sennepp
- 1 ss hvitvinseddik/eplecidereddik
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du
Rotgrønnsaker
- Vask og skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltvann.
- Slå av kokekvannet.
- Rør inn sennepsmarinade og gressløk.
Retten kan serveres kald eller varm som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Sennepsmarinade
- Pisk ingrediensene sammen med gaffel