Sennepsmarinerte rotgrønnsaker

Smaker like godt sommer som vinter

Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Rotgrønnsaker

  • 200 g gulerøtter
  • 150 g persillerot
  • 250 g kålrot
  • 1 liter vann med ½ ss salt
  • 1 håndfull hakket gressløk/ bladpersille

Sennepsmarinade

  • 1 ss grov sennepp
  • 1 ss hvitvinseddik/eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Rotgrønnsaker

  1. Vask og skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltvann.
  2. Slå av kokekvannet.
  3. Rør inn sennepsmarinade og gressløk.

Retten kan serveres kald eller varm som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Sennepsmarinade

  1. Pisk ingrediensene sammen med gaffel