Sjokolademousse med avokado og brokkoli 

Nydelig dessert - også for bakteriemons og tarmhelsen din

Nydelig dessert - også for bakteriemons og tarmhelsen din

Ingredienser

Sjokolademousse med avokado og brokkoli

0.5 stk brokkoli

4 stk modne avokadoer

3 ss kakaopulver

1 ts vaniljepulver

2 ss rå honning

4 ss finhakkede peanøtter (Omstart30: Cashewnøtter, bløtlagt >12 timer og tørket)

4 ss havregryn

1 stk økologisk sitron eller appelsin

Slik gjør du

Sjokolademousse med avokado og brokkoli

1.

Del brokkolien i buketter. Kok brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp brokkoliene møre. La brokkolien tørke på litt tørkepapir.

2.

Ha avokadokjøttet, brokkolien, kakaopulveret, honningen og sitronsaften i en blender. Kjør til jevn mousse. Du kan spe med litt melk hvis blandingen blir alt for tykk.

3.

Ha sjokolademoussen i 4 porsjonsglass.

4.

Rist peanøttene og havregrynene i en tørr panne til det er gyllent. Ha på honning og la steke i 1 minutt. Ha blandingen over på en tallerken og avkjøl.

5.

Topp sjokolademoussen med nøtteblandingen og revet sitron- eller appelsinskall før servering.

6.

Tips: Pynt med frisk mynte og friske bringebær.

Hva med en sjokolademousse som både byr på nydelige smaker og helsekraft? 

Fra tv-serien “Bra godt” med Berit Nordsrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på en nydelig sjokolademousse. Dette er en sjokolademousse som fremtoner som en dessert, men som teller som “en grønnsak” for kroppen. Kun naturens sødme fra rå honning og ikke raffinerte hvite sukkerkalorier, gjør at blodsukkeret ditt holdes stabilt og at du kan nyte av både smak og overskudd. I denne oppskriften har vi lurt inn litt rå brokkoli for mer helsekraft uten at det går ut over den gode smaken. Bare prøv selv. Sjokolademoussen er alldeles nydelig!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter