Skoleboller

Nydelige skolebrød som passer perfekt til bursdagsfeiring!

Til Matheas bursdag lagde jeg skoleboller av urkorn, øko helmelk fra Røros, Rørossmør og honning. De ble kjempe gode!

Ingredienser

Porsjoner:

Skoleboller

  • 1 kg siktet eller finmalt øko speltmel
  • 150 g smør
  • 1 dl honning
  • 6 dl økologisk helmelk
  • 1 pose tørrgjær
  • 0.5 ts salt
  • kardemomme

Slik gjør du

Skoleboller

Bland det tørre. Lunk melka, smelt smøret og rør honningen ut i væsken. Bland det våte inn i det tørre og elt deigen. Trill ut 18-20 boller som etterhever på bakepapirkledd stekeplate i 30-45 min. Lag en fordypning, fyll i en liten spiseskje vaniljekrem. Stek til passe brune midt i ovnen på 220gC (ca.10-12 min)

Topping: Melisglasur og kokos

Tags from the story