Smuldrepai med rabarbra smaker utrolig friskt og godt!
Nå som rabarbra er i sesong, har jeg kost meg med å lage både rabarbrasirup til sommerdrinken Meirbucha, fermentert rabarbra og smuldrepai. Har du ikke egen rabarbrarot i hagen, så kan det hende du får litt av en god nabo eller venn. Du får den også på butikken.
Tips: Frys rabarbrabiter i fryseposer og du kan bruke bitene til rabarbrasuppe og rabarbrapai eller smoothies gjennom hele vinteren.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Rabarbrafyll
- 500 g rabarbra
- 1.5 dl kokosblomstsukker
- 2 ss potetmel
Smuldreblanding
- 100 g romtemperert smør/Rapskokos
- 2 dl øko spelt
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokosblomstsukker
- 0.5 ts havsalt
Slik gjør du
Rabarbrafyll
Smuldreblanding
- Skyll rabarbraen og skjær av topp og bunn. Del stilkene i 2 cm lange biter. Ha rabarnrabitene i en bolle og bland i kokosblomstsukker og potetmel. Hell blandingen i en paiform.
- Ha ingrediensene til smuldrepaien i en bakebolle. Smuldre sammen med fingrene. Strø smuldreblandingen i små smuler utover rabarbrafyllet.
- Stek paien på rist midt i ovnen på 220 gC i 25-30 minutter. Serveres lun med litt Yokos vanilje og et dryss kanel eller is.