Spinatputer med parmesan

Bladgrønt som spinat og kål er stappfult av vitaminer, mineraler og plantestoffer. Den mørkegrønne fargen skjuler flere regnbuefarger og et bredt spekter av antioksidanter. I tillegg bidrar den med kalsium til nøytralisering av syrer i kroppen din og til bygging av sterke bein. Så viktig er den grønne fargen at det er lurt å få det inn ved hvert måltid!

Bladgrønt som spinat og kål er stappfult av vitaminer, mineraler og plantestoffer. Den mørkegrønne fargen skjuler flere regnbuefarger og et bredt spekter av antioksidanter. I tillegg bidrar den med kalsium til nøytralisering av syrer i kroppen din og til bygging av sterke bein. Så viktig er den grønne fargen at det er lurt å få det inn ved hvert måltid!

Ingredienser

Spinatputer med parmesan

87.5 g fersk spinat

31.25 ml cottage cheese

31.25 g revet parmesan

0.5 egg

0.25 fedd hvitløk

Salt, pepper og revetmuskattnøtt etter smak

Slik gjør du

Spinatputer med parmesan

1.

Sett ovnen på 200 grader.

2.

Finhakk spinaten og ha i en bolle. Tilsett cottage cheese, parmesan, egg, hakket hvitløk, og bland godt.

3.

Ha deretter i salt, pepper og muskatnøtt. Fordel blandingen i 8 like former – et muffinsbrett eller muffinsformer av silikon er perfekte til dette.

4.

Sett de på en rist midt i ovnen å stek dem i 20 minutter.

5.

Ette endt steketid, avkjøl dem i fem minutter før du tar de ut av formene. Ha gjerne litt revet parmesan på toppen ved servering.

Her er en nydelig måte å få mer spinat inn i lunsj eller middag. I tillegg får du en god dose protein, kalsium og andre nyttige næringstoffer fra cottage cheese, parmesan og egg. Passer kjempegodt som siderett til både kjøtt og fisk.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter