Berik også salaten med fargerike bær. Slike retter bidrar til at du får redusert kjøttforbruket ditt litt og samtidig økt inntaket av fargerike grønnsaker og bær – to helsefremmende grep så det monner. Kos deg med denne spennende spinatsalaten til lunsj eller som middag med tilbehør av ulike matkorn eller linser.
TIPS: server gjerne biffsalaten med tilbehør som kokt quinoa, byggryn, mathavre, rød eller brun råris eller linser om du vil ha en mer mettende rett.
Prøv også:
- Grønnkålsalat med grillet søtpotet
- Kyllingbryst med lun appelsinsalat
- Kyllingspyd med peanøttsaus
- Grillet indrefilet av svin med spisskummen
Tips! Dersom du er bekymret for harepest kan det være lurt å vaske/skylle blåbærene med litt 35% eddik i før du tar dem i bruk. Dette påvirker ikke smaken på noen måte. Alternativt kan du koke bærene i to sekunder i 75 grader.
Ingredienser
Porsjoner:
Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
- 3 dl friske blåbær
- 1 dl valnøtter, panneristet og grovhakket
- 3 ss bringebæreddik (evt. rødvinseddik)
- 1 ss finhakket sjarlottløk
- 1 ts honning
- 0.5 ts havsalt
- 3 ss olivenolje
- 300 g entrecote
- 100 g fetaost naturell (1/2 pakke)
- 1 pose spinat (200g)
Slik gjør du
Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
- Forvarm grillen på medium varme.
- Ha 1/3 av blåbærene (1dl), eddik, sjarlottløk, honning og 1/4ts salt i en blender. Kjør sammen til en grøt. Tilsett så oljen mens blenderen går på laveste hastighet. Ha bærvinaigretten i en stor salatbolle.
- Bank kjøttet, grill det på medium temperatur i omkring 5 minutter per side og krydre med havsalt og sort, kvernet pepper. Skjær entrecôten opp i passe skiver.
- Ha vasket babyspinat i salatbollen og rør sammen til du har fått bærvinaigrette på alle bladene.
- Dander så spinaten på 4 tallerkener. Ha skiver av grillet entrecote, smuldrede biter av fetaost, resten av blåbærene og valnøttene over spinaten