Sprø Buffalo blomkålbuketter

En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!

Barna vil elske denne kveldsmaten, snacken eller lunsjen, sprø og smaksrike ovnsbakte Buffalobuketter. En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Retten er 100% plantebasert og også glutenfri om du velger glutenfrie knekkebrød til skorpen. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!

Du trenger:

1 middels stor blomkål

Skål 1:

  • 1,5 dl lys glutenfri melblanding (eller annet lyst mel du kan tåle)

Skål 2:

  • 4 ss malte linfrø (jeg maler mine i kaffekvern)
  • 3 dl varmt vann

Skål 3:

  • 4 knekkebrød (jeg brukte glutenfri knekkebrød av urkorn)
  • 1 dl sesamfrø med skall
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprika
  • ½ ts cayennepepper (evt. sort kvernet pepper)
  • ½ ts havsalt

Barbequesaus:

  • 1,5 dl ketchup (jeg brukte min egen fermenterte ketchup)
  • 3-4 ss flytende Smøremyk
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprika
  • ½ ts cayennepepper (smak til)

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200gC.
  2. Finn frem tre skåler.
  3. Ha glutenfritt mel i den første skålen. Kvern linfrø og rør dem ut i vann i skål to. Til skål tre tar du fire knekkebrød som du finknuser for eksempel i en foodprosessor, eller du legger dem i en plastpose du knyter igjen og ruller et kjevle over. Ønsker du skorpen glutenfri så bruk glutenfrie knekkebrød evt. glutenfri kavringstrø. Rør inn sesamfrø og krydder.
  4. Del blomkålen i fine buketter du legger i en skål vann. Rull en bukett ad gangen i skål 1, skål 2 og til sist skål 3. Legg bukettene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter til skorpen er sprø.
  5. Rør sammen barbequesausen og server Buffalobukettene sammen med biter av stangselleri og barbequesaus.