Barna vil elske denne kveldsmaten, snacken eller lunsjen, sprø og smaksrike ovnsbakte Buffalobuketter. En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Retten er 100% plantebasert og også glutenfri om du velger glutenfrie knekkebrød til skorpen. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!
Du trenger:
1 middels stor blomkål
Skål 1:
- 1,5 dl lys glutenfri melblanding (eller annet lyst mel du kan tåle)
Skål 2:
- 4 ss malte linfrø (jeg maler mine i kaffekvern)
- 3 dl varmt vann
Skål 3:
- 4 knekkebrød (jeg brukte glutenfri knekkebrød av urkorn)
- 1 dl sesamfrø med skall
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts cayennepepper (evt. sort kvernet pepper)
- ½ ts havsalt
Barbequesaus:
- 1,5 dl ketchup (jeg brukte min egen fermenterte ketchup)
- 3-4 ss flytende Smøremyk
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts cayennepepper (smak til)
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200gC.
- Finn frem tre skåler.
- Ha glutenfritt mel i den første skålen. Kvern linfrø og rør dem ut i vann i skål to. Til skål tre tar du fire knekkebrød som du finknuser for eksempel i en foodprosessor, eller du legger dem i en plastpose du knyter igjen og ruller et kjevle over. Ønsker du skorpen glutenfri så bruk glutenfrie knekkebrød evt. glutenfri kavringstrø. Rør inn sesamfrø og krydder.
- Del blomkålen i fine buketter du legger i en skål vann. Rull en bukett ad gangen i skål 1, skål 2 og til sist skål 3. Legg bukettene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter til skorpen er sprø.
- Rør sammen barbequesausen og server Buffalobukettene sammen med biter av stangselleri og barbequesaus.