Denne retten er nydelig som en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Avokado er en næringsbombe, rik på smarte byggeklosser til kroppen. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler.
Prøv også disse rettene:
Ingredienser
Porsjoner:
- 12 småpoteter med skall
- 3 egg
- 100 g parmesan, revet
- 2 ts oregano
- 1 ts mineralsalt
- 1 ts paprika
- ¼ ts cayennepepper
Avokadodip
- 2 avokado
- 2 fedd hvitløk
- 1/3 rød chilli, finhakket uten frø
- 2 ss sitronsaft
- smak til med salt og pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200gC.
- Skrubb potetene og del dem i 4 båter.
- Ha eggene i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
- Riv parmesan.
- Bland krydder og rør det inn i parmesanen.
- Ha blandingen utover på et stort fat.
- Dypp hver potetbåt i egg og rull dem i parmesanblandingen.
- Legg dem på rad og rekke på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes midt i ovenen på 200gC i ca.20 minutter.
Avokadodip
- Ha alle ingrediensene i en bolle.
- Kjør dem til en jevn dip med en stavmiks.
Server så sprø potetbåter med avokadodip, eller bruk retten som tilbehør til kjøtt eller fisk.