Squashpasta med pesto

Nydelig raw food med alle byggeklosser i behold

Mens råkost tidligere bare var revet gulrot, kålrot og eple, er dagens råkost eller rawfood noe helt annet. Raw food er trendy retter av rå ingredienser, komponert til de lekreste retter slik som denne squashpastaen.

Raw food betyr at matretten ikke har vært oppvarmet >42 gC og at den dermed har alt av byggeklosser i behold.

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Retten nytes alene eller som tilbehør til et stykke kjøtt eller fisk.

Ingredienser

Porsjoner:

Squashpasta med pesto

  • 1 liten squah per person
  • 1 glass grønn pesto, 190g 
  • 4 håndfull rukkola
  • 4-5 cherry tomater/per person, delt i to
  • 1 øko sitron, zest av
  • parmesan, skåret i staver
  • sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Squashpasta med pesto

  1. Vask squashen og kjør den gjennom en spiralkutter eller mandolin til nudler.
  2. Vask rukkolasalaten og kjør den i en salatslynge eller tørk den lett med tørkepapir.
  3. Lag pesto eller bruk en kjøpt variant, gjerne økologisk.
  4. Rør pestoen inn i squashnudlene.
  5. Dander så salaten ved å legge rukkola på bunnen, så squashnudler med pesto.
  6. Ha cherrytomater, parmesanbiter og sitronzest over.
  7. Kvern sort pepper på toppen og server med grøvbrød/knekkebrød og smør.
Tags from the story