Da jeg var liten seilte kaken under navnet “Kake med gul krem”. Den smakte himmelsk og var alles favoritt.
I denne oppskriften har jeg byttet ut sukker med honning. Det er egentlig ikke så mye mer å si enn: Nyt!
Velbekomme!
Ingredienser
Bunn
- 4 eggehviter
- 100 g kokosblomssukker
- 150 g gvovmalte mandler
Gul krem
- 1 dl kremfløte
- 50 g bringebærhonning (Kjartans)
- 4 eggeplommer
- 1 vaniljestang
- 125 g Smøremyk Rapskokos (1/2 pakke)
- Pynt: 1 dl grovhakkede mandler eller grovhakket mørk sjokolade
Slik gjør du
Bunn
- Sett stekeovnen på 175gC
- Finn frem en kakeform på 24cm i diameter, og ha bakepapir på bunnen. Du lukker den bare med et helt bakepapir imellom bunn og kanter.
- Skill eggehvite fra eggeplomme.
- Pisk eggehvitene stive.
- Grovmal mandlene, Bland mandler og kokosblomstsukker i en stor bakebolle.
- Skjær forsiktig inn den stivpiskede eggehviten med slikkepott.
- Ha i kakeformen og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
- Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
- Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
- Ha fløte, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme.
- Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter.
- Avkjøl helt og rør inn honning og Smøremyk Rapskokos.
- Avkjøler du ikke helt, så vil smør og honning gjøre kremen rennende.
- Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner.
- Fordel kremen over kaken og dryss over grovhakkede mandler.