Ingredienser
Tepache
- 1 ananas
- 0.5 tommel ingefær, grovhakket
- 2.5 dl kokosblomstsukker
- 1 rød chilli, skiver
- 1 kanelstang (eller 1 ts kanel)
- 2 liter vann (20gC)
- 0.5 dl myse (eks Molkosan)
Slik gjør du
Tepache
Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter. Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver. Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg. Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.
La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.
Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).
Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft. Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.
TIPS: Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 gC) og ½ dl myse.