Tepache – En fermentert perlende ananasdrikk

Drikken er en nydelig tradisjon fra Mexiko som nytes kald etter kun 2 dagers fermentering!

Ingredienser

Tepache

  • 1 ananas
  • 0.5 tommel ingefær, grovhakket
  • 2.5 dl kokosblomstsukker
  • 1 rød chilli, skiver
  • 1 kanelstang (eller 1 ts kanel)
  • 2 liter vann (20gC)
  • 0.5 dl myse (eks Molkosan)

Slik gjør du

Tepache

Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter. Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver. Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg. Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.

La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.

Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).

Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft. Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.

TIPS: Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 gC) og ½ dl myse.

 

 

Tags from the story
, ,