Tepache – En fermentert perlende ananasdrikk

Drikken er en nydelig tradisjon fra Mexiko som nytes kald etter kun 2 dagers fermentering!

Drikken er en nydelig tradisjon fra Mexiko som nytes kald etter kun 2 dagers fermentering!

Ingredienser

1 ananas

0.5 tommel ingefær, grovhakket

2.5 dl kokosblomstsukker

1 rød chilli, skiver

1 kanelstang (eller 1 ts kanel)

2 l vann (20gC)

0.5 dl myse (eks. Molkosan)

Slik gjør du

1.

Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter. 

2.

Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver.

3.

Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg.

4.

Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.

5.

La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.

6.

Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).

7.

Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.

Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 gC) og ½ dl myse.

Andre oppskrifter