Denne toasten er nydelig kveldsmat på kalde høst-og vinterkvelder. En kveldsmat som kan styrke immmunforsvaret og holde kroppen frisk gjennom forkjølelsessesongen. Toasten er populær både hos liten og stor. Tåler du ikke kumelk eller du velger å spise plantebasert, så kan du bytte ut revet gulost med revet GoVegan.
Toast med sopp og sennep er godt for store og små
Glad i sopp? Da bør du prøve disse oppskriftene:
Ingredienser
Toast med sopp og sennep
- 2 ss Smøremyk Rapskokos/smør
- 10-12 aromasopp
- 3 fedd hvitløk
- 2 skiver grytebrød (evt. glutenfritt brød)
- 2 ss sennep
- 100 g revet ost/GoVegan
- 1 ts friske timianblader
- havsalt og sort kvernet pepper etter smak
Slik gjør du
Toast med sopp og sennep
- Forvarm ovnen på 200gC.
- Stek soppen i på middels varme i 5 minutter.
- Tilsett hvitløken og stek videre i 15 minutter til vannet fra soppen er fordampet.
- Ha sennep på brødskivene, strø revet ost over, ha på den stekte soppblandingen og revet ost på toppen.
- Legg toasten på bakepapir på en stekeplate eller på et ildfast fat og stek den midt i ovnen til osten smelter og blir litt gylden.
- Dryss på litt timian og server