Tonicvann

Denne tonicvarianten passer spesielt godt om morningen eller i stedet for iste en varm sommerdag. Den er full av sunne råvarer. Oppskriften er hentet fra boken min “Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker”.

Denne tonicvarianten passer spesielt godt om morningen eller i stedet for iste en varm sommerdag. Den er full av sunne råvarer. Oppskriften er hentet fra boken min “Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker”.

Ingredienser

Tonicvann

10 cm frisk ingefær

3 stk sitroner

1 l vann

20 stk hele pepperkorn

4 stk kanelstenger

10 stk kryddernelliker

1 dl rå, lokal økologisk honning

Slik gjør du

Tonicvann

1.

Skrell ingefæren, og skjær den i tynne skiver

2.

Skjær sitronene i skiver

3.

Hell vannet i en ren stor kjele og kok opp en gang. Tilsett krydderne.

4.

Ta kjelen av platen, og la tonicvannet avkjøles

5.

Når vannet er under 39 grader tilsetter du honningen (slik at de gode bakteriene ikke brytes ned). La det avkjøles videre til det er kaldt, og sil det over på flasker.

6.

La tonicvannet avkjøles, og drikk det iskaldt

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter