Denne tonicvarianten passer spesielt godt om morningen eller i stedet for iste en varm sommerdag. Den er full av sunne råvarer.
Oppskriften er hentet fra boken min “Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker”.
- Les mer om den fantastiske ingefæren
- Te med gurkemeie
- Ingefærshot
Ingredienser
Tonicvann
- 10 cm frisk ingefær
- 3 øko sitroner
- 1 l vann
- 20 hele pepperkorn
- 4 kanelstenger
- 10 kryddernelliker
- 1 dl rå, lokal økologisk honning
Slik gjør du
Tonicvann
- Skrell ingefæren, og skjær den i tynne skiver
- Skjær sitronene i skiver
- Hell vannet i en ren stor kjele
- Ha alle ingrediensene i vannet, og rør godt om. La det koke opp.
- Ta kjelen av platen, og la tonicvannet avkjøles
- Sil vannet gjennom en sikt mens du presser alle ingrediensene med en kjevle eller en ren flaske
- La tonicvannet avkjøles, og drikk det iskaldt