Melkefri mac & cheese

Denne nydelige ostesausen smaker aldeles himmelsk og er både vegan, glutenfri og melkefri

Hvor mange sorter grønnsaker har jeg fått lurt inn i en nydelig melkefri macaroni&cheese tror du? Denne imponerende vegan bechamelsausen smaker aldeles himmelsk og er både gluten- og melkefri. Server retten alene med litt grønn salat eller som tilbehør til kjøtt eller fisk om du vil. Barna elsker denne retten!

Når du leser denne ingredienslisten, så tipper du neppe at dette er en fyldig, smaksrik og melkefri ostesaus som skal bli til den populære retten Mac&Cheese. Ostefri ostesaus får smak av et par skjeer næringsgjær – full av gode byggeklosser. Denne retten bør absolutt prøves! Bestill næringsgjær på nett eller kjøp på helsekost. Resten av ingrediensene får du i helt vanlige kjedebutikker. Denne retten kan fort bli familiens nye favoritt. 

OBS! Om du ønsker at hele retten skal være glutenfri må du bytte speltskruer med glutenfri pasta.

Prøv også disse nydelige rettene:

Ingredienser

Vegan mac & cheese

  • 300 g øko speltskruer (alt. glutenfri pastaskruer)
  • 2.5 dl søtpotet i terninger (ca.120-130g)
  • 1 liten gulrot, i terninger (ca.1 dl)
  • ½ gul løk, grovhakket (ca.70-80g)
  • 2 dl vann (bruk kokevann fra grønnsakene)
  • 2 ss næringsgjær
  • 1.5 dl cashewnøtter (ca.70g)
  • 0.5 dl kokosmelk
  • 1 ss sitronsaft
  • ½-1 ts havsalt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 klype cayenne pepper
  • 1 klype paprika

Slik gjør du

Vegan mac & cheese

  1. Kok speltskruene al dente, omkring 6-8 minutter i lettsaltet vann, slå av kokevannet og sett til side.
  2. Kok terninger av søtpotet, gulrot og løk omkring 10 minutter, til møre. Koketiden varierer ut ifra hvor store terninger du har skåret.
  3. Slå 2 dl av kokevannet i en blender. Resten slår du av og så har du de møre grønnsakene opp i blenderen. Tilsett cashewnøtter, næringsgjær, kokosmelk, sitronsaft og krydder og kjør blenderen til du har en jevn pure.
  4. Slå så sausen over speltskruene og server.