Featured Image

Les dette om du har lavt stoffskifte

Nå har studier påvist at lavt stoffskifte kan øke risikoen for demens betydelig. Lavt stoffskifte ser ut til å kunne øke risikoen med demens med mer enn 80%. Lavt stoffskifte kan være koplet til kronisk lavgradig inflammasjon. Hormontabletter kan dempe symptomer, men ikke rette opp selve årsaken. Kanskje kan du bli både slank og frisk ved å dempe inflammasjon.

Jeg veldig glad om du deler min artikkel, slik at vi når ut til alle som kan ha behov for mat og livsstil som hjelp til å bedre sitt lave stoffskifte ❤️

 

Mat som effektiv medisin

Jeg får stadig mail fra følgere som blir friske av lavt stoffskifte (hypothyreose) med min Omstart30-metode. Flere kan trappe ned sine legemidler og bli helt kvitt sykdommen. Mest sannsynlig skyldes det at Omstart30 kan berike tarmbakteriemangfoldet, reparere lekk tarm og dempe inflammasjon. Noe som betyr at skjoldbruskkjertelen (thyroidea) ikke lenger behøver lide under stadige angrep fra et forvirret immunforsvar. Det aller beste med å gå til årsaken til hypothyreosen, i stedet for bare å lindre symptomer med hormoner, er at inflammasjon over tid også vil angripe andre organer og gi ytterligere helseplager over tid.

Alt du trenger å vite om Omstart30 og link til mitt populære nettkurs HER ❤️

 

Hypothyreose koplet til demens

I en ny studie kartla forskere mer enn 8000 deltakere (gj.alder 75 år) som nylig var diagnostisert med demens. Etter å ha kontrollert for en rekke andre faktorer og demografiske forhold som også kan øke demensrisikoen, fant forskerne en klar kopling til lavt stoffskifte. I studien så man at det å ha lavt stoffskifte over år, gav 81% større risiko for å utvikle demens. Så man på de som tok legemidler mot lavt stoffskifte, hadde de 3x høyere risiko enn de som var umedisinerte.

 

Høy forekomst

Har man plager med konsentrasjon og hukommelse, kjenner å lite energi og sliter med overvekt eller forstoppelse, er det helt vanlig å ta stoffskifteprøver. Dette da lavt stoffskifte er utbredt. Tilstanden rammer omkring 12 % av amerikanere, og mest sannsynlig like mange nordmenn i løpet av livet. Dette når man medregner de som enda ikke har utviklet symptomer og blitt syke. Er stoffskifteprøvene lave uten at man har utviklet symptomer, får man gjerne høre «vent å se». Det mener jeg man IKKE bør gjøre. Man bør styrke skjoldbruskkjertelen tidligst mulig for å kunne holde seg frisk!

 

Bli frisk og forebygg demens med egne grep

Jeg mener bør undersøke hvorvidt et lavt stoffskiftet kan skyldes jodmangel. Det gjør man ved å ta en kostholdsanamnese og kartlegge om man har tilstrekkelig med jod i hverdagskosten. Nasjonalt Råd for Ernæring rapporterte i 2016 om urovekkende lavt nivå av jod i deler av den norske befolkningen, særlig hos gravide og ammende. Hele 80% av gravide manglet jod. Svært mange kan ha behov for tilskudd av jod, fordi de av ulike årsaker verken drikker kumelk eller spiser nok hvit fisk. Får tilstanden hypothyreose, stå over tid som i «vent og se» er jeg redd man utvikler behandlingskrevende hypothyreose, annen autoimmun sykdom og får flere unødvendige helseplager. Legemidler alene løser ikke problemet ifølge den nye studien. Det er viktig å styrke thyroidea så tidlig som mulig, ikke bare ty til hormonsubstitusjon, skal man redusere sin forhøyede rikiso for sykdom og demens.

 

Ta egne grep, og test effekten av anti-inflammatorisk mat og livsstil som god medisin. Jeg erfarer at det hjelper ved lavt stoffskifte. Hele kroppen har godt av å få rettet opp ubalanser, styrket tarmbakteriefloraen, stabilisert immunforsvaret og dempet kronisk lavgradig inflammasjon. En bonus kan være både lavere vekt, økt forbrenning, mer energi, bedre hukommelse, færre helseplager og bedre nattesøvn.

Meld deg på Omstart30 nettkurset mitt HER

Referanser:

  • Thyroid Disorders and Dementia Risk: A Nationwide Population-Based Case-Control Study Daniel R Wieland, Julia R Wieland, Han Wang, Yi-Huei Chen, Ching-Heng Lin, Jing-Jie Wang, Chien-Hsiang Weng Neurology Jul 2022
  • Nasjonalt råd for ernæring. Risiko for jodmangel i Norge. Identifisering av et akutt

behov for tiltak. Norge; 2016.

  • WHO 2007. Iodine Deficiency in Europe: A continuing public health problem. Geneva

Switzerland. World Health Organization.