Asiatisk tomatsalat

Sommer er sesong for reker, og med reker følger gjerne majones/remulade, sitron og brød. Har du lyst til å overraske med en ny vri, så prøv min asiatiske tomatsalat. Spis salaten ved siden av rekesmørbrødet eller ha rekene i salaten og få en nydelig asiatisk rekesalat.

Sommer er sesong for reker, og med reker følger gjerne majones/remulade, sitron og brød. Har du lyst til å overraske med en ny vri, så prøv min asiatiske tomatsalat. Spis salaten ved siden av rekesmørbrødet eller ha rekene i salaten og få en nydelig asiatisk rekesalat.

Ingredienser

1 øko tomater per person, i tynne skiver

0.25 rødløk per person, i tynne skiver

Dressing

1 lime, saften

0.5 rød chili, finhakket (uten frø)

0.5 tommel ingefær ferskrevet

2 fedd hvitløk

1 ts oystersaus (evt. litt tamari)

1 ss honning, flytende (evt. varm rå i vannbad)

1 dl finkuttet koriander (stilk og blader)

1 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik

0.5 dl ekstra virgin olivenolje

havsalt etter smak

Slik gjør du

1.

Legg tomat-og løkskivene utover et fat, lag dressingen, ha litt dressing på salaten og server resten i en skål slik at man også kan toppe rekesmørbrødet med litt dressing.

Dressing

1.

Rasp ingefær, press saften av limen (og rasp skall av limen hvis den er øko), finkutt chilien, og hvitløken.

2.

Tilsett flytende honning og oystersaus, og rør godt sammen.

3.

Smak til med litt havsalt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter