Sommer er sesong for reker, og med reker følger gjerne majones/remulade, sitron og brød. Har du lyst til å overraske med en ny vri, så prøv min asiatiske tomatsalat. Spis salaten ved siden av rekesmørbrødet eller ha rekene i salaten og få en nydelig asiatisk rekesalat.
Prøv også:
Ingredienser
- 1 øko tomater per person, i tynne skiver
- ¼ rødløk per person, i tynne skiver
Dressing
- 1 lime, saften
- ½ rød chili, finhakket (uten frø)
- ½ tommel, ingefær ferskrevet
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts oystersaus (evt. litt tamari)
- 1 ss honning, flytende (evt. varm rå i vannbad)
- 1 dl finkuttet koriander (stilk og blader)
- 1 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik
- 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
- havsalt etter smak
Slik gjør du
- Legg tomat-og løkskivene utover et fat, lag dressingen, ha litt dressing på salaten og server resten i en skål slik at man også kan toppe rekesmørbrødet med litt dressing.
Dressing
- Rasp ingefær, press saften av limen (og rasp skall av limen hvis den er øko), finkutt chilien, og hvitløken.
- Tilsett flytende honning og oystersaus, og rør godt sammen.
- Smak til med litt havsalt.