Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør – En glutenfri og vegan nytelse

Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandlesmør
Frokost uten brød og korn behøver verken være smakløst eller vanskelig. Denne enkle retten smaker vidunderlig, bidrar med en rekke gode byggeklosser og metter helt frem til lunsj.

Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør er en glutenfri og vegan nytelse for store og små. Retten er også helt i tråd med boken “Omstart 30“.

Frokost uten brød og korn behøver verken være smakløst eller vanskelig. Denne enkle retten smaker vidunderlig, bidrar med en rekke gode byggeklosser og metter helt frem til lunsj.

TIPS: Mandelsmør eller annet nøttesmør kan du kjøpe ferdig eller lage selv ved å kjøre mandler eller andre nøtter i foodprosessor helt til nøttene slipper nøttefettet. Det krever litt tålodighet og flere runder hvor du bruker en slikkepott og samler mandelhakket nede i bollen for så å starte opp foodprosessoren igjen. Da forstår du at det er en litt krevende jobb, og kan synes prisen på det ferdige glasset med mandel smør er helt ok.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør

  • 2 små søtpoteter (300-350g stk)
  • 4 ss Yokos yoghurt av kokosmelk
  • 10-12 valnøtter/pekannøtter
  • 2 ss mandelsmør (eller annet nøttesmør)
  • 1 øko banan, i skiver
  • 0.5 ts kanel

Slik gjør du

Bakt søtpotet med banan, kokosyoghurt og mandelsmør

  1. Nøtter bør bløtlegges i vann (1 ts havsalt per kopp nøtter) over natten (12 timer) for å fjerne antinæringsstoffer. Tørk dem i ovn eller dehydrator/sopptørke på 50g i 12-24 timer.
  2. Skrubb søtpoteten og bak den i ovn på 220 gC i 40-45 minutter til den er mør. Avkjøl søtpoteten og oppbevar den i lufttett boks i kjøleskapet.
  3. Kutt et snitt i toppen og åpne søtpoteten litt, så du kan fylle den med topping.
  4. Rist valnøtter/pekannøtter i en tørr stekepanne på moderat temperatur til du kjenner den gode duften av ristede nøtter (4-5 minutter). Avkjøl nøttene.
  5. Topp så hver søtpotet med 2 iskald Yokos, 2 ss mandelsmør, 5-6 ristede pekannøtter, ½ banan i skiver og et dryss kanel. Bon appetitt!