Lur inn litt ovnsbakte søtpoteter, gulrot eller gresskar i hummusen – det er aldeles nydelig både som dip, pålegg og tilbehør til kjøtt og fisk. Noen blader endivesalat, litt knekkebrød og vips så har du en magisk liten kveldskos.
Prøv også:
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.
Ingredienser
Søtpotethummus
- 1 stk søtpotet (ca. 350g)
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili, uten frø
- 3 ss ekstra virgin olivenolje (til ovnsbaking)
- havsalt og sort kvernet pepper
- 2.5 dl kokte kikerter
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- ½ sitron, saften
- 1 ss tomatpurè
- 2 ss tahini
- 1.5 dl ekstra virgin olivenolje
- frisk timian (garnityr)
Slik gjør du
Søtpotethummus
- Forvarm ovnen til 200gC.
- Kle et stekebrett med bakepapir.
- Skrell søtpoteten og skjær den i 1 cm tykke skiver.
- Legg skivene på brettet.
- Hakk hvitløk og chilli og strø over søtpotetskivene og drypp litt olivenolje over skivene.
- Stekes midt i ovnen i 15-20 min til møre. Avkjøl.
- Ha søtpotetskivene i en blender sammen med resten av ingrediensene (bortsett fra timian).
- Kjøres til en jevn pure og smak til med havsalt og sort kvernet pepper.
- Ha så søtpotethummusen i en skål, drypp litt olivenolje over og dryss litt frisk timian på toppen.
- Serveres med endivesalatblader, grønnsaksstaver eller knekkebrødbiter. Det som blir igjen er nydelig som pålegg.