Bananis med sjokoladetrekk

Ja til is! Kalde nytelser kan gi fantastiske smaksopplevelser og gode minner. De kan også gi kroppen byggeklosser.

Sommeren er endelig her og hva er vel bedre enn å kose seg med en is i varmen? Dessverre er ferdiglaget is kjøpt i butikk full av sukker, fargestoffer og unødvendige tilsetningsstoffer. For mange av oss, og spesielt for de aller minste, kan det fort bli litt for mange is i løpet av sommermånedene og det sier seg selv at dette ikke er bra for små kropper i vekst.

Har du ingredienser som bananer, frukt, frosne bær, sjokolade og nøtter, og utstyr som iskrempinner (fås i hobbybutikken), ispinne-former, en blender og en fryser, kan du leke deg frem til fantastiske frosne kreasjoner til glede for både liten og stor! Og disse godbitene kan dere nyte med god samvittighet hver eneste dag om dere vil!

Prøv også:

 

Innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Ingredienser

Porsjoner:

Bananis med sjokoladetrekk

  • 2 sugerør, delt i to (kraftige pappsugerør)
  • 2 bananer
  • 80g mørk sjokolade Berit Nordstrand 80%

Slik gjør du

Bananis med sjokoladetrekk

  1. Skrell bananene og del dem i 2 på tvers.
  2. Del sugerørene i to, slik at du har 4 ”ispinner”. Stikk ett sugerør inn i hver banan. Frys dem i en tett boks over natten.
  3. Smelt sjokoladen i vannbad.
  4. Ta de frosne bananene, hold dem over den smeltede sjokoladen og hell litt sjokolade på med en skje. Sjokoladen stivner med en gang på de frosne bananene.
  5. Nyt ispinnen med det samme eller frys dem ned så du har smart is neste gang barna har lyst på iskrem.

TIPS: strø revet kokos, hakkede pistasjenøtter, hakkede tørkede bær og lignende over sjokoladetrekket før det stivner om du vil

Tags from the story
, ,