Featured Image

Smart Iskrem

Og de behøver hverken inneholde tilsatt sukker eller for den sakens skyld vanlige allergener som melk og egg. La deg inspirere av disse friske og glade variantene og komponer gjerne din egen.

I disse dager feirer vi skoleslutt over det ganske land og hva er vel bedre da enn å lage litt nydelig hjemmelaget iskrem? Lag litt ekstra og ha i fryseren når barna får lyst på noe godt; herlig å kunne tilby iskrem som både er en nytelse for gane og kropp!

Her følger oppskriftstips som passer de fleste, fra boken Mat til sinns. Med den ønsker jeg dere alle en sommerferie fylt av glade øyeblikk til nytelse og stunder det er godt  å minnes.

Husk tiden kommer; den går ikke. Skap hyggestunder for deg selv og de du har omkring deg, og ha fokus på å samle positiv energi gjennom sommeren. Nyt godt selskap med gode mennesker, den hyggelige samtalen, din favorittmusikk, god mat og den beste utgaven av deg selv. Ha med deg gjennom sommeren at du selv kan styre egne tanker.

“Jeg har bestemt meg for å være glad, siden det er godt for helsen”

-Voltaire

Ingredienser

Har du ingredienser som bananer, frukt, frosne bær, sjokolade og nøtter, og utstyr som iskrempinner (fås i hobbybutikken), ispinne-former, en blender og en fryser, kan du leke deg frem til fantastiske frosne kreasjoner til glede for både liten og stor!

Bruk det du har til slik iskrem. Bruk rester av smoothies, en fruktsalat eller rørte bær. For frukt-ispinner: Rens frukten for evt. stein og skall, stikk deretter en ispinne i en ende og legg den i fryseren i et par timer. Da er den klar for påføring av sjokolade-trekk. Den lager du av mørk sjokolade (minst 70 % kakao) smeltet i vannbad, med 1 ts smeltet kokosfett / 100 g sjokolade). Bland det du liker av hakket frukt, bær og litt væske, så får du din personlige vri.

smart iskrem

På bildet (leses fra klokka ni og rundt):

  1. Frossen banan dekket med sjokolade og nøtter
  2. Frossen kiwi på pinne med sjokoladetrekk
  3. ”Lollipop” med lag av skogsbær + syrnet melk/ yoghurt naturell / havreyoghurt + mangopure
  4. Iskuler: 2 bananer i blender med:
  • 75 g pekannøtter, 1/2 ts kanel, 1/4 ts muskat, en klype salt
  • 500 g bær, gjerne frosne
  • 4 ss smeltet sjokolade og 20-30 g hakket sjokolade