Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.
Kjøleskapsgrøt betyr at ingrediensene i grøten har ligget i bløt over natten eller i minst 12 timer. Antinæringsstoffer brytes ned av enzymer som aktiveres når korn og frø legges i bløt. Antinæringsstoffer kan dempe opptaket av næring i tarmen, både ved å binde næringen og ved å hemme våre fordøyelsesenzymer. Derfor er det flott å bryte dem ned ved bløtlegging.
Prøv også disse favorittene:
Ingredienser
Berits Prinsessegrøt - kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær
- 2 dl havregryn
- 4 ss chiafrø
- 4 dl Plantebasert drikke av havremandel (f.eks. Mylk)
- 1.5 dl bringebær
- 1.5 dl revet rå rødbet
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
Slik gjør du
Berits Prinsessegrøt - kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær
- Ha alle ingrediensene i en stor skål.
- Bland godt, dekk skåla med plast og sett den kjølig over natten (minst 12 timer).
- Fyll den over i mindre glass og oppbevar dem i kjøleskapet i 4-5 dager om du ikke spiser dem med det samme.