Berits Prinsessegrøt – en melkefri kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær

Melekfri kjøleskapsgrøt
Med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær

Lag Berits prinsessegrøt du også – en melkefri kjøleskapsgrøt med sødme og gode byggeklosser fra både rødbete og bringebær. Berik kjøleskapsgrøten ved å tilsette både grønnsaker, frukt og bær. Lag en stor porsjon, fordel på mindre glass og ha ferdig kjøleskapsgrøt til både frokost og lunsj.

Kjøleskapsgrøt betyr at ingrediensene i grøten har ligget i bløt over natten eller i minst 12 timer. Antinæringsstoffer brytes ned av enzymer som aktiveres når korn og frø legges i bløt. Antinæringsstoffer kan dempe opptaket av næring i tarmen, både ved å binde næringen og ved å hemme våre fordøyelsesenzymer. Derfor er det flott å bryte dem ned ved bløtlegging.

Prøv også disse favorittene:

Ingredienser

Berits Prinsessegrøt - kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær

  • 2 dl havregryn
  • 4 ss chiafrø
  • 4 dl Plantebasert drikke av havremandel (f.eks. Mylk)
  • 1.5 dl bringebær
  • 1.5 dl revet rå rødbet
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme

Slik gjør du

Berits Prinsessegrøt - kjøleskapsgrøt med rødbete og bringebær

  1. Ha alle ingrediensene i en stor skål.
  2. Bland godt, dekk skåla med plast og sett den kjølig over natten (minst 12 timer).
  3. Fyll den over i mindre glass og oppbevar dem i kjøleskapet i 4-5 dager om du ikke spiser dem med det samme.