Melkefri kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Melkefri kjøleskapsgrøt med eple og kanel gjør frokosten til en lek. Prøv denne nydelige kaldgrøten med smak av eplekake. Her er havren er bløtlagt over natten slik at enzymer kan bryte ned antinæringsstoffer. Næringsopptaket øker, grøten blir bedre for tarmen og du blir behagelig mett. Havre kan være lettkokt eller bestrålt slik at havrens enzymer ikke virker. Da er det flott å få drahjelp fra enzymer i bokhvete. En skje rå eddik sikrer enzymene de aller beste arbeidsvilkår.

Melkefri kjøleskapsgrøt med eple og kanel gjør frokosten til en lek. Prøv denne nydelige kaldgrøten med smak av eplekake. Her er havren er bløtlagt over natten slik at enzymer kan bryte ned antinæringsstoffer. Næringsopptaket øker, grøten blir bedre for tarmen og du blir behagelig mett. Havre kan være lettkokt eller bestrålt slik at havrens enzymer ikke virker. Da er det flott å få drahjelp fra enzymer i bokhvete. En skje rå eddik sikrer enzymene de aller beste arbeidsvilkår.

Ingredienser

Melkefri kjøleskapsgrøt med eple og kanel

1 dl øko havregryn

1 ts bokhvetemel

1 ss chiafrø

2 dl Mylk/plantebasert drikke

1 ss rå eplecidereddik

1 ss øko rosiner

0.5 eple, revet

0.5 ts Ceylonkanel

0.25 ts havsalt

Slik gjør du

Melkefri kjøleskapsgrøt med eple og kanel

1.

Bland ingrediensene i et passe stort glass med lokk.

2.

Rør godt, sett på lokket og la grøten stå kaldt over natten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Sett denne i kjøleskapet i kveld så kan du også stå opp til ferdig frokost i morgen! Prøv en næringsrik kaldgrøt som får bidra til å holde energien og humøret oppe helt frem til lunsj.

Lag gjerne flere porsjoner da grøten er holdbar i 4-5 dager.

Prøv også disse oppskriftene på kjøleskapsgrøt:

Andre oppskrifter