Melkefri chiapudding

med frisk mangopurè

Her får du oppskriften på en kjempegod melkefri chiapudding med mangopuré. I oppskriften er det brukt havre og mandelmelk som har naturlig sødme fra havre og mandel, og den gir deg både bra fiber, antioksidanter og umettet fett. I tillegg får du fiber fra kokos og gode plantestoffer fra frisk mango. Dette er smaker hele familien kan like. Lag en skål du også, og bruk noe som dessert og resten i en smoothie. 

Denne retten ble laget i tv-serien “Bra Godt 2” episode 3 på TV 2 av Klaus Sonstad og Berit Nordstrand.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Melkefri chiapudding

  • 4 dl havremandelmelk (annen plantebasert melk kan også brukes) 
  • 6 ss chiafrø
  • 6 ss revet kokos  
  • 1 ts vaniljeekstrakt/frøene av en vaniljestang  
  • 1 ss honning
  • 1 klype havsalt  
  • 1 mango (moden, moses)

Slik gjør du

Melkefri chiapudding

  1. Hell havremandelmelken i en liten bolle, tilsett chiafrø, kokos, vanilje, honning og havsalt og rør godt. 
  2. Dekk bollen med lokk. Sett den i kjøleskapet i 3-4 timer, og rør litt underveis. Evt. la den stå over natten. Skiller den seg litt så rører du den bare sammen igjen. 
  3. Ha chiapuddingen i serveringsskåler, topp chiapuddingen medmangopurè. 

TIPS! Prøv også med friske bringebær og hakkede, ristede nøtter. Eller finhakket eple/eplemos og kanel.