Bønnecurry – plantebasert og glutenfri

Dette kan være middagsredderen på dager du ikke aner hva du skal lage. Eller rett og slett bare en enkel, sunn og billig middagsrett. Jeg legger gjerne en stor porsjon bønner og kikerter i bløt over natten, koker dem, avkjøler og fryser til senere bruk. Denne bønnecurryen kan du servere både til middag , frokost og til lunsj – gjerne sammen med et speilegg eller to.

Dette kan være middagsredderen på dager du ikke aner hva du skal lage. Eller rett og slett bare en enkel, sunn og billig middagsrett. Jeg legger gjerne en stor porsjon bønner og kikerter i bløt over natten, koker dem, avkjøler og fryser til senere bruk. Denne bønnecurryen kan du servere både til middag , frokost og til lunsj – gjerne sammen med et speilegg eller to.

Ingredienser

1 gul løk, grovhakket

1 ss Smøremyk/kokosfett til steking

2 fedd hvitløk, finhakket

1 tommelstor bit fersk ingefær

2 ts spisskummen

1 ts karri

1 ts koriander, malt

1 ts paprika

0.5 ts sort kvernet pepper

1 ss tomatpurè

400 g hermetiserte, hakkede tomater

400 g kidneybønner, bløtlagt og kokt (eller hermetiserte)

5 dl kraft ( evt. 5 dl vann + 1 ss øko grønnsaksbuljong)

Garnityr: frisk koriander

Tilbehør: kokt quinoa, byggryn, fullkornsris, dampede brokkolibuketter eller andre grønnsaker i sesong

Slik gjør du

1.

Stek løken på middels temperatur til løken er blank.

2.

Tilsett hvitløk, ingefær, tomatpurè og krydder. Surr videre i 1 minutt under omrøring så smakene får sette seg.

3.

Tilsett hakkede tomatbønner, kidneybønner og kraft.

4.

La curryen få et oppkok og la den småputre under lokk i 15 minutter. Ikke hopp over småputringen, det er nå de virkelig gode smakene får utvikle seg.

5.

Smak til med havsalt og juster med litt mer pepper, topp curryen med frisk koriander og nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter