Mens du nyter smaken, nyter kroppen godt av både proteiner, mineraler og sunne fettsyrer fra laksen. Det inkluderer den mye omtalte omega-3, som etterhvert omfattende forskning viser er kjernesunn for blant annet hjernen.
- Les også: Hjernemat
Dette trenger du til 4 personer:
Laks og asparges
- 200 g laks per person (x4)
- 2 ss sitronsaft
- 2 bunter asparges
- salt og pepper
Sennepssaus:
Du trenger sånn omtrent:
- 1 ts Dijonsennep (eller annen sterk sennep)
- 4 ss fersk dill (eller litt mer enn 1 ss tørket)
- 1 ss honning
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 dl vann
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 2 ss extra virgin oliven olje
Slik går du frem:
Sennepsaus
Ha alle ingrediensene til sennepssausen, bortsett fra olivenoljen, i en blender. Kjør blenderen på maks hastighet i ett minutt. Undervegs drypper du inn olivenoljen litt etter litt gjennom hullet på blenderlokket. Sett sennepssausen til side.
Asparges
Fyll en dampkjele med litt vann, ca.3-4 cm vannstand. Legg på et tett lokk og gi vannet et oppkok. Trekk så dampkjelen av platen.
Knekk av de grove aspargesendene. Sett dampkjelen tilbake på platen, og legg aspargesen på dampristen når vannet koker pånytt. Legg på lokket og damp i 3-5 minutter.
Løft så risten med aspargesen opp av dampkjelen og avkjøl raskt i isvann for å få den friskeste grønnfargen og en sprø konsistens. Legg så aspargesen på et fat. Spar den varme dampkjelen til laksen!
Laks
Klem litt sitronsaft (1 ss) over laksestykkene. Krydre med salt og pepper.
Legg laksestykkene på dampristen og damp laksen i 4-5 minutter. Da er de lett rosa inni.
Server laksestykkene på en seng av asparges og hell over en passende mengde sennepssaus.
Tips: Det er kjempegodt med søtpotet til! Del søtpoteter i båter som stekes på middels temperatur i en ss smør. Krydre med litt salt og pepper. Kan putre i bakgrunnen mens du tilbereder laksen.
Bon appetitt!
1 Comment