En helt rå sjokoladekake!

Prøv også en helt rå sjokoladekake!
En helt rå sjokoladekake!
Denne sjokoladekaken er jo bare helt rå.

Selv om “rå” kakao er forsiktig behandlet, og det er grunn til å tro at den bidrar med flere nyttige byggeklosser per tygg, er det ikke slik at brente bønner i vanlig mørk sjokolade ikke gir deg noen effekt. Det er nok snakk om ulike grader av gevinst. Det er vist god effekt i studier av flere ulike typer mørk sjokolade.

Rå sjokolade finnes i helsekostbutikk. Det følger ofte med noen oppskrifter. Men vi har lekt oss frem til vår egen favoritt rå-sjokoladekake, og den er så enkel og rå-god at jeg måtte bare dele oppskriften!

Rå sjokoladekake

Bunn:

  • 5 dl finhakkede valnøtter
  • 3,5 dl finhakkede dadler
  • ⅛ ts mineralsalt
  • ⅛ ts revet økologisk appelsinskall (kan sløyfes)
  • frø fra 1 vaniljestang
  • 1 avokado
  • 1 dl kakaopulver (jeg brukte rå øko kakao)

Sjokoladekrem:

  • 3 avokado
  • ⅛ ts havsalt
  • 1 dl kakaopulver (rå øko kakao)
  • 1 dl lønnesyrup

Finhakk nøtter og dadler. Da mener jeg finhakk – jeg har kjørt varm noen stavmiksere med å slurve med hakkingen! Hell ingrediensene til bunnen sammen i en foodprosessor med kraftige kniver eller i en bakebolle og bruk en kraftig stavmikser. Jeg kjører det sammen i 2-3 runder, så stavmikseren klarer seg.

Dekk to små (ca.11 cm) eller en stor kakeform (ca.20 cm) med bakepapir i bunnen og smør bunndeigen utover i et jervnt lag (1,5-2 cm tykt). Bland så alle ingrediensene til kremen i foodprosessoren, og smør kremen jevnt utover bunnen. Dekk formen med folie og sett kaken i kjøleskapet. Best om den får kjøle seg 2-3 timer synes jeg. Jukser av og til med en lyntur i fryseren om jeg har det travelt (les: er utålmodig).

Jeg deler opp hele kaken med pizzakniv i smale stykker og pynter enkelt med litt revet appelsinskall, hakkede nøtter eller friske bær og blader av sitronmelisse om jeg har det.