Energikuler med sjokolade – raw balls uten melk og gluten

Energikuler med sjokolade raw balls
Disse energikulene er enkle å lage og passer perfekt å ha med ved siden av matpakken, på tur, etter trening eller rett og slett når du bare har lyst på noe veldig godt!

Energikuler med sjokolade – raw balls uten melk og gluten må bare prøves når du har lyst på noe sunt og godt!

Disse rå energikulene med sjokolade er magisk gode! De egner seg godt til frysing og derfor lager jeg en stor porsjon når jeg først setter i gang. Rull deigen til munnfulle kuler, og trill deretter kulene i den toppingen du liker aller best. Det kan for eksempel være rå kakaopulver, pulver av rålakris, revet kokos, gojibær, chiafrø og hakkede pistasjenøtter, mandler.

Disse energikulene er veldig enkle å lage og passer perfekt å ha med ved siden av matpakken, på tur, etter trening eller rett og slett når du bare har lyst på noe veldig godt!

Energikuler med sjokolade er glutenfri og melkefri.

Prøv også disse smarte oppskriftene:

 

Ingredienser

Energikuler med sjokolade

  • 7 dl cashewnøtter
  • 4 dl chiafrø
  • 2 dl rå bokhvete
  • 1.5 dl kokosmasse
  • 2.5 dl kaldpresset kokosolje
  • 3 dl rå kakaopulver
  • 1.5 ts havsalt
  • 0.5 kopp vann
  • 800 g Medjool-dadler uten sten, bløtlagt i minst 1 time

Slik gjør du

Energikuler med sjokolade

  1. Ha chiafrø, kokosmasse og bokhvete i en stor bakebolle.
  2. Ha cashewnøttene i en foodprosessor og kjør dem til grovt cashewnøttmel før du har dem i bakebollen. Det kan godt være igjen noen små nøttebiter i blandingen.
  3. Ha råkakao, kokosolje, dadler og vann i blenderen og kjør dette til en kremaktig, litt seig  sjokoladekrem.
  4. Ha sjokoladekremen i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene. Kna råvarene sammen til en stor rå-kakedeig. Sett deigen i kjøleskapet et par timer så kokosoljen får stivne og deigen binder seg sammen.
  5. Rull deigen til kuler og trill kulene i hva du måtte ønske for eksempel kakaopulver, pulver av rålakris, revet kokos, Gojibær, chiafrø og hakkede pistasjenøtter.