Oppskrifter

Enkel barnevennlig wrap

Sikre barna mer grønt gjennom kjempegode wraps

Wraps kan du både lage selv og kjøpe ferdig påsmurt, men velg da wraps uten konserveringsmidler. Lag i stand wrapsene på kvelden og pakk dem i lunsjbokser slik at morgenstund får litt mer gull i munn.

Prøv også disse oppskriftene:

 

Ingredienser

porsjoner

Barnevennlig wraps

  • 1 eske store hvite bønner (170g øko bønner)
  • 1 moden avokado
  • 1 stor gulrot, revet
  • 5 dl revet hodekål (evt.rødkål)
  • 1 håndfull cherrytomater, delt i to
  • 0.5 dl hakket frisk koriander
  • 4 ss rå eplecidereddik (evt.hvitvinseddik)
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss rå honning
  • ¼ ts sort kvernet pepper
  • 0.5 ts havsalt
  • 4 store fullkorns-wraps uten E-stoffer

Slik gjør du

Barnevennlig wraps

  1. Skyll, rens og grovhakk bønner og avokado og ha det i en stor bolle.
  2. Tilsett revet gulrot, revet hodekål, halve cherrytomater og frisk koriander. Bland godt.
  3. Rør sammen eddik, olivenolje, honning, salt og pepper. Slå dette over grønnsakene og bland godt.
  4. Legg 4 wraps på et flatt underlag.
  5. Ha 2-3 store spiseskjeer fyll midt på hver wraps, og brett wrapsen sammen som en konvolutt før du ruller dem sammen og deler dem litt på skrå med kniv.

TIPS: Smør wrapsen med aioli, hummus eller harissa-og dijonvinaigrette for en litt mer voksen smak om du vil.