Wraps kan du både lage selv og kjøpe ferdig påsmurt, men velg da wraps uten konserveringsmidler. Lag i stand wrapsene på kvelden og pakk dem i lunsjbokser slik at morgenstund får litt mer gull i munn.
Prøv også disse oppskriftene:
- Matpakkemagi med wraps
- Få byggeklosser fra fisk i matpakken
- 10 tips til lunsjbokser du lager 1-3 dager før
- Brødstjerner
Ingredienser
Porsjoner:
Barnevennlig wraps
- 1 eske store hvite bønner (170g øko bønner)
- 1 moden avokado
- 1 stor gulrot, revet
- 5 dl revet hodekål (evt.rødkål)
- 1 håndfull cherrytomater, delt i to
- 0.5 dl hakket frisk koriander
- 4 ss rå eplecidereddik (evt.hvitvinseddik)
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ss rå honning
- ¼ ts sort kvernet pepper
- 0.5 ts havsalt
- 4 store fullkorns-wraps uten E-stoffer
Slik gjør du
Barnevennlig wraps
- Skyll, rens og grovhakk bønner og avokado og ha det i en stor bolle.
- Tilsett revet gulrot, revet hodekål, halve cherrytomater og frisk koriander. Bland godt.
- Rør sammen eddik, olivenolje, honning, salt og pepper. Slå dette over grønnsakene og bland godt.
- Legg 4 wraps på et flatt underlag.
- Ha 2-3 store spiseskjeer fyll midt på hver wraps, og brett wrapsen sammen som en konvolutt før du ruller dem sammen og deler dem litt på skrå med kniv.
TIPS: Smør wrapsen med aioli, hummus eller harissa-og dijonvinaigrette for en litt mer voksen smak om du vil.