Fastelavnsboller

Fastelavnssøndag nærmer seg med stormskritt og i den forbindelse har jeg laget en ny oppskrift som er både glutenfri, melkefri og plantebasert! Denne oppskriften er også omstart-30 vennlig.

Fastelavnssøndag nærmer seg med stormskritt og i den forbindelse har jeg laget en ny oppskrift som er både glutenfri, melkefri og plantebasert! Denne oppskriften er også omstart-30 vennlig.

Ingredienser

Fastelavnsboller

900 g lys melblanding (jeg brukte Helios)

420 g kokosmelkyoghurt

0.5 pakke tørrgjær

75 g kokosblomstsukker

1 ts havsalt

1 ts kardemomme

100 g klarnet smør

3 ss fiberhusk

5 dl vann/plantemelk

Vaniljekrem

25 g kokosmelkyoghurt med vaniljesmak (ett beger)

Tyknes med agar agar (eller gelatin om du ikke spiser plantebasert)

Slik gjør du

Fastelavnsboller

1.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kokosmelkyoghurt og smeltet klarnet smør (blandingen blir litt klumpete).

2.

Ha melblanding, kokosblomstsukker, havsalt, kardemomme og gjær i en bakebolle og vend inn det våte.

3.

Kna deigen godt sammen og la heve i 30 minutter (eller over natten, for å bryte ned antinæringsstoffer, som også finnes i glutenfrie korn og frø).

4.

Trill deigen ut til 12-14 boller, sett dem på en bakepapirkledd stekeplate og la dem etterheve i 30-60 minutter. Obs! Glutenfritt mel hever ikke like godt som mel med gluten.

5.

Forvarm stekeovnen til 225°C.

6.

Pensle bollene med smeltet klarnet smør. Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

7.

Avkjøl på rist.

Fyll

1.

Tykne kokosmelkyoghurt med vaniljesmak ved å blande inn agar agar for en plantebasert versjon!

2.

Oppskriften er 5g gelatin og 30ml vann til 5 dl yoghurt. Løs opp gelatinen i varmt vann (ikke >70gC). Bland væsken inn i yoghurten og sett kaldt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Fyll fastelavnsbollene med hjemmelaget bringebærchiasyltetøy

Andre oppskrifter