Både festmat og hverdagens grillretter kan være både enkle og sunne. Fisk på pinne er en slik rett som fremtoner som festmat, som bare tar få minutter å forberede og som både små og store kropper kan fryde seg over…
Denne retten er en av våre familefavoritter, og er også gjengitt i Mat med mer. Tre fisken på spyd eller stek den bare i passe porsjonsstykker. Legg den på en seng av dampet spinat og byggryn eller server en frisk salat til. Varier tilbehøret ut ifra hva du har tilgjengelig og hva som er i sesong.
- Les også: Hjernemat
Retten kan forberedes ved å lage ferdig både marinade og rømmedip kvelden før. Fiskefileten kan du også skjære opp i passe strimler, tre på spyd og oppbevare i en lufttett boks i kjøleskapet over natten. Du kan bruke mange forskjellige typer fisk og sjømat om du vil.
Fisken kan imidlertid ikke ligge i marinade natten over. Den marineres bare et lite kvarter før steking.
Stek så spydene 2-3 minutter på hver side i stekepanne eller grill på middels temperatur, rull dem i ristede sesamfrø og server på en seng av grønn salat og litt rømmedressing eller tzatziki. Så er det bare å kose seg!
Dette trenger du til 4 personer:
- 4-500 gram laksefilet skåret i strimler
- lett ristede sesamfrø til å rulle i etter steking
Laksestrimlene legges i marinade et lite kvarter før de stekes
Marinade:
- 0,5 dl extra virgin oliven olje
- 0,5 dl ferskpresset sitronsaft
- 2 ss tørket/ 5-6 ss fersk koriander
- 2-3 hakkede hvitløksfedd
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts spisskummen
- 1/4 ts gurkemeie
- 1 ts salt
Bland alle ingrediensene unntatt sesamfrø i en skål, dekk den med plast og oppbevar den i kjøleskapet til den skal benyttes. Holder seg godt i kjøleskapet i maks 3 dager om du vil.
Stek spydene 2-3 minutter på hver side i en stekepanne eller grill på middels temperatur og server!
- Varier med forskjellige typer fisk og sjømat. I dag er vi så heldige å ha tilgang på et rikelig utvalg av de beste råvarer fra havet. Tre dem på spyd, så får du omega-3 på pinne…
Enkel rømmedip til fisk:
Rømmedip kan du med fordel lage istand kvelden før.
- 1,5 dl rømme
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts tørket dill
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper etter smak
Prøv også kyllingspyd med peanøttsaus
3 Comments