Oppskrifter

Fiskeboller i gul curry

Den gamle klassikeren fiskeboller – i oppgradert versjon.

Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien «Bra godt» på TV2.

Prøv også disse nydelige hverdagsrettene:

Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.

PS! Får du ikke tak i gul curry kan du gjerne bruke gul.

 

Ingredienser

Fiskeboller i gul curry

  • 1 pakke fiskeboller, og 1 dl av kraften
  • 2 gulrøtter
  • ingefær etter smak
  • 1 stangselleri
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • sitrongress
  • 2 ts god gul (eller rød) currypaste eller mer etter smak
  • En boks kokosmelk
  • melk/fløte til jevning
  • olje til steking

Tilbehør

  • 1 agurk
  • en neve frisk koriander
  • saft av økologisk sitron, og cest av skallet
  • chili etter smak

Slik gjør du

Fiskeboller i gul curry

  1. Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.
  2. Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.
  3. Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.

Tilbehør