Hvem har sagt at det kun trenger å være hvit saus til fiskebollene? Denne oppskriften setter litt etterlengtet farge på den gamle hverdagsklassikeren. Fiskeboller i gul curry ble laget i 1. episode i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Prøv også disse nydelige hverdagsrettene:
Sender en stor takk til kokk Lars Erik Vesterdal som har hjulpet til med oppskriften på fiskeboller i gul curry.
PS! Får du ikke tak i gul curry kan du gjerne bruke gul.
Ingredienser
Fiskeboller i gul curry
- 1 pakke fiskeboller, og 1 dl av kraften
- 2 gulrøtter
- ingefær etter smak
- 1 stangselleri
- 1/2 løk
- 2 fedd hvitløk
- sitrongress
- 2 ts god gul (eller rød) currypaste eller mer etter smak
- En boks kokosmelk
- melk/fløte til jevning
- olje til steking
Tilbehør
- 1 agurk
- en neve frisk koriander
- saft av økologisk sitron, og cest av skallet
- chili etter smak
Slik gjør du
Fiskeboller i gul curry
- Kutt alle grønnsakene unntatt sitrongresset og fres de i litt nøytral olje, tilsett currypaste og sviss dette et par minutter.
- Tilsett kokosmelk, melk og gjerne litt fløte. Kok dette sammen til grønnsakene er møre, varm fiskebollene i sausen.
- Riv agurken på en mandolin, press ut væsken. Tilsett finkuttet koriander og chili. Smak til med litt sitronsaft.