Fiskeburger med aioli og grønnkålsalat

Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.

Her får du en melkefri og glutenfri smakebit fra boken “Omstart 30“. Dette er en kjempegod rett som faller i smak hos store og små.

Ingredienser

1 eggeplommer

0.5 ts sennep

1 hvitløksfedd, finhakket

1 dl kaldpresset rapsolje

havsalt og pepper

0.5 ss sitronsaft

2 grønnkålstilker (bruk kun de krusete bladene)

0.5 syrlig eple uten kjernehus, i strimler

0.5 fennikel, i tynne skiver

1 ss extra virgin olivenolje

0.5 ss lime eller sitronsaft

2 fiskekaker (80% fisk eller mer, uten tilsatt mel eller melk)

1 ss klarnet smør

Slik gjør du

1.

Start med å lage aiolien. Dette blir litt mer enn du trenger til denne retten, men det er enklere å lage aioli når du lager litt større mengde, og da har du også litt til morgendagens lunsj eller middag.

2.

Ha eggeplommer, sennep og hvitløk i et litermål. Kjør sammen med en stavmikser. Spe med oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å kjøre stavmikseren. Hvis aiolien blir for tykk, kan du spe med litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

3.

Bland grønnkålen med eplestrimlene, fennikelskiver, olienolje og lime- eller sitronsaft. Bland deretter inn grønnkålen.

4.

Stek fiskekakene i klarnet smør i 3 minutter på hver side eller til de er gjennomvarme.

5.

Anrett fiskekakene på en tallerken med fiskekaken, aioli og grønnkålsalaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Topp gjerne retten med spirer og andre urter for mer smak og næring.

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter