Oppskrifter / Veganske vårruller med spicy atiatisk dip
Veganske vårruller med spicy atiatisk dip
Veganske vårruller med spicy atiatisk dip må bare prøves når du har lyst på noe skikkelig godt. Vårruller er sunt, enkelt og veldig godt. De er knasende sprø og full av gode, næringsrike grønnsaker.
Veganske vårruller med spicy atiatisk dip må bare prøves når du har lyst på noe skikkelig godt. Vårruller er sunt, enkelt og veldig godt. De er knasende sprø og full av gode, næringsrike grønnsaker.
Ingredienser
Veganske vårruller
2 ark med rispapir a 20 cm
1.25 dl rødkål i tynne strimler
1.25 dl øko gulrot i tynne strimler
0.25 stk gul paprika i tynne strimler (ca. 1 cm)
2 blader hjertesalat
1.25 dl brokkolispirer
Vegansk spicy asiatisk dip
0.5 lite beger kokosmelkyoghurt
0.5 stk jalapenjo
0.5 ts presset ingefær
0.5 ts sesamolje
0.5 ts soyasaus
0.5 ts karripulver
Slik gjør du
Veganske vårruller
1.
De oppskjærte grønnsakene skal fordeles likt på 4 rispapir.
Vegansk spicy asiatisk dip
1.
Lag rispapirene etter anvisning på pakken
2.
Legg et salatblad på 1/3 av et risblad.
3.
Legg deretter på de strimlede grønnsakene og tilslutt spirene
4.
Brett sidene av rispapiret forsiktig over grønnsakene og fold sidene inn mot grønnsakene for å lukke vårrullen
5.
Tilbered dipen på følgende måte: Miks Yokos med finhakket jalapenjo, presset ingefær, sesamolje, soyasaus og karrikrydder.
6.
Blandes godt.
7.
Nyt vårrullene dyppet i dipen
Veganske vårruller med spicy atiatisk dip må bare prøves når du har lyst på noe skikkelig godt. Vårruller er sunt, enkelt og veldig godt. De er knasende sprø og full av gode, næringsrike grønnsaker.
Veganske vårruller med spicy atiatisk dip.
Vårruller må jo være noe det beste som finnes. Disse fyller vi med kål, gulrøtter, rød kål, gul paprika, hjertesalat og brokkolispirer. Vårrullene er ekstra gode med den tilhørende søte, asiatiske dipen ved siden av. Oppskriften er to 2 personer.
Vil du lære mer om hva du skal spise for bedre tarmhelse, en friskere kropp og et klart hode? Følg mine 6 trinn i boken Tarmens Medisin
Mer plantefiber, mindre kjøtt og noe fermentert mat
Det ser ut til at et sunnere blodtrykk kan skapes når tilstrekkelige mengder plantefiber fermenteres til kortkjedet fett (SCFA). Reduserer du i tillegg inntaket av kjøtt og annet animalsk protein bedres blodtrykket ytterligere. Tarmbakteriene danner nemlig trimetylaminoksid (TMAO) når de får animalsk protein. Da øker plakkdannelsen i blodåreveggen og du får stivere blodkar. Stivere blodårer betyr høyere blodtrykk.
Blodtrykket kan bedres ytterligere med fermentert mat og drikke, slik som syrnet melk, surdeigsbrød, kimchi og kombucha. Flere gode tarmbakterier gjør at du kan tåle litt mer salt før blodtrykket stiger. Større befolkningsstudier viser en sammenheng mellom økt inntak av plantefiber, mer syrnet mat og lavere forekomst av overvekt og høyt blodtrykk.
Al Khodor, Souhaila, Bernd Reichert, and Ibrahim F. Shatat. “The microbiome and blood pressure: can microbes regulate our blood pressure?.” Frontiers in pediatrics 5 (2017): 138.
Skrevet av: Berit Nordstrand