Fermentert blomkål og brokkoli

Passer perfekt til en frisk grønn salat. De fermenterte grønnsakene kan også stekes i smør og serveres til middagen.

Passer perfekt til en frisk grønn salat. De fermenterte grønnsakene kan også stekes i smør og serveres til middagen.

Ingredienser

0.25 l saltlake

0.25 blomkål

0.25 brokkoli

Slik gjør du

1.

Kutt blomkål og brokkoli. Legg bukettene på et stort norgesglass.

2.

Hell over saltlake til det dekker helt.

3.

La glasset stå i romtemperatur i 3–5 dager, legg et kjøkkenhåndkle over, men ikke sett på lokket.

4.

Oppbevares videre i tett glass i kjøleskap.

Saltlake lager du enkelt ved å koke opp 1 liter vann sammen med 2 ss uraffinert mineralsalt. Avkjøl blandingen og du har nå en saltlake som du enkelt kan fermentere grønnsaker i.

Husk grønnsakene må ligge under vann. Legg en kokt, flat sten eller noe annet på toppen, som holder dem nede. La de stå i 3 dager om du har fått muggdannelse før, og sett glasset i kjøleskapet for videre fermentering. Prøv gjerne 3 ss myse om du ikke lykkes. Husk glasset må ikke ha sollys.

Oppskriften er hentet fra boken Tarmens Medisin.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter