Rødkål

Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.

Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.

Ingredienser

1 rødkål, ca. 1 kg

2 epler med skall, skåret i båter

5 dl rødvin

2 dl rødvinseddik

5 dl appelsinjuice

1 dl rosiner

1 dl tørkede fiken - i strimler

4 nellik

1 liten kanelstang

1 løk

100 g ribbefett/smør/ Smøremyk rapskokos

5 dl kyllingkraft/vann

1 ts salt

0.25 ts nykvernet peppet

1 ss honning

Slik gjør du

1.

Kutt rødkålen fint i strimler.

2.

Ha kål, eplebåter, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering i minst 1 time (gjerne over natten).

3.

Fres finhakket løk i ribbefett/smør/Smøremyk, tilsett rødkål med marinade og kraft/vann. La dette småputre til kålen er ferdig kokt og væsken er redusert.

4.

Smak til med salt, pepper og litt sødme fra honning.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Visste du at nettopp rødkål er en super antioksidantkilde gjennom sin rikdom av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler? Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din.

Rå rødkål kan bidra med 196,5mg polyfenoler/100g kål, mens hodekål kommer med beskjedne 45mg. Nivået av vitamin C, som slokker gnister fra forbrenningen din (antioksidant), er også 6-8 ganger høyere i rødkålen.

Så bruk litt mer rødkål også ellers i året. Den kan brukes til langt mer enn tradisjonell “rødkål”.

Liknende oppskrifter