Oppskrifter / Rødkål
Rødkål
Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/R%C3%B8dk%C3%A5l-3-lowres.jpg)
Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.
Ingredienser
0.167 kg rødkål
0.333 epler med skall, skåret i båter
0.333 dl rødvin
0.167 dl rødvinseddik
0.333 dl appelsinjuice
0.167 dl rosiner
0.167 dl tørkede fiken - i strimler
0.667 nellik
0.167 liten kanelstang
0.167 løk
16.667 g ribbefett/smør/ Smøremyk rapskokos
0.417 dl kyllingkraft/vann (evt. grønnsakskraft)
0.167 ts salt
0.042 ts nykvernet peppet
honning (evt. kokosblomstsukker)
Slik gjør du
1.
Kutt rødkålen fint i strimler.
2.
Ha kål, eplebåter, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering i minst 1 time (gjerne over natten).
3.
Fres finhakket løk i ribbefett/smør/Smøremyk, tilsett rødkål med marinade og kraft/vann. La dette småputre til kålen er ferdig kokt og væsken er redusert.
4.
Smak til med salt, pepper og litt sødme fra honning.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Visste du at nettopp rødkål er en super antioksidantkilde gjennom sin rikdom av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler? Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din.
Rå rødkål kan bidra med 196,5mg polyfenoler/100g kål, mens hodekål kommer med beskjedne 45mg. Nivået av vitamin C, som slokker gnister fra forbrenningen din (antioksidant), er også 6-8 ganger høyere i rødkålen.
Så bruk litt mer rødkål også ellers i året. Den kan brukes til langt mer enn tradisjonell “rødkål”.
- Har du rødkål til overs så prøv denne nydelige rødkålsalaten.
- Kålsalat med ristede mandler
- Waldorfsalat til kodtbordet
- Gratinert blomkål
- Sjokolademousse med honning