Oppskrifter / Hjemmelaget surkål
Hjemmelaget surkål
Det er få ting som lukter mer jul enn surkål som putrer i gryten før julen ringes inn. Å lage surkål selv er veldig enkelt og så smaker det så mye bedre enn ferdigkjøpt surkål. Har du ikke lagd det før, så får du oppskriften her.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Surka%CC%8Al.jpg)
Det er få ting som lukter mer jul enn surkål som putrer i gryten før julen ringes inn. Å lage surkål selv er veldig enkelt og så smaker det så mye bedre enn ferdigkjøpt surkål. Har du ikke lagd det før, så får du oppskriften her.
Ingredienser
750 g hodekål
2 ts salt
1 ss karve
2.5 dl vann/eplejuice/tørr hvitvin
2 ss eddik
2 ss rårørsukker
Slik gjør du
1.
Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt og karve i en kjele.
2.
Tilsett eddik og vann/eplejuice/tørr hvitvin.
3.
Kok opp og la trekke i ca. 45 min. mens du rører.
4.
Smak til med eddik og rårørsukker.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips