Oppskrifter / Søtpotetpuré
Søtpotetpuré
Superfood og supergod!
Superfood og supergod!
Ingredienser
Søtpotetpuré
3 stk søtpoteter
3 fedd hvitløk
1 stk rød chilli uten frø
3 ss extra virgin olivenolje
havsalt og sort kvernet pepper
0.5 dl fløte
Slik gjør du
Søtpotetpuré
1.
Forvarm ovnen til 175gC.
2.
Rens søtpotetene og skjær dem i 1cm tykke skiver.
3.
Legg skivene på en stekeplate.
4.
Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Hakk hvitløk og chilli og fordel dette på toppen av skivene.
5.
Ovnsbakes midt i ovnen til de er møre, ca. 30min.
6.
Ha skivene opp i en glassbolle, tilsett fløten og kjør til en jevn purè med stavmikser.
Søtpotet er blant de sunneste grønnsakene du kan tenke deg. I godt selskap med grønne bladgrønnsaker fortjener også søtpoteten betegnelsen naturens superfood. Dessuten er den supergod!
Søtpoteten er rik på både smak og næringsstoffer, eller byggeklosser som jeg kaller dem. Det oransje fargestoffet betakaroten lyser imot deg når du skjærer søtpoteten i biter. Dette fargestoffet omdannes til A-vitamin i kroppen din. Videre bidrar søtpoteten med en særskilt type protein (protease inhibitorer), som både i musestudier og på humane tarmkreftceller, ser ut til å bidra i beskyttelsen mot mot kreft (Kobayashi 2004, Li 2013). Så kos deg litt oftere med søtpotet i ulike varianter, både ovnsbakt og som puré.
Prøv denne søtpotetpuréen – den er alldeles nydelig til både kjøtt og fisk.
Kilder:
- Li, P. G., Mu, T. H., & Deng, L. (2013). Anticancer effects of sweet potato protein on human colorectal cancer cells. World journal of gastroenterology: WJG, 19(21), 3300.
- Kobayashi, H., Yagyu, T., Inagaki, K., Kondo, T., Suzuki, M., Kanayama, N., & Terao, T. (2004). Therapeutic efficacy of once‐daily oral administration of a Kunitz‐type protease inhibitor, bikunin, in a mouse model and in human cancer. Cancer, 100(4),