Søtpotet-toast

Visste du at du kan riste søtpotet i brødristeren?

Visste du at du kan riste søtpotet i brødristeren?

Forslag til topping

Peanøttsmør, skivet banan

Mandelsmør, skivet banan og kanel

Skivet avokado, syltet rødløk, chiliflak og balsamico-eddik

En skive brie og ½ ts honning

Skivet avokado, røkt laks og pochert egg

Hummus, strimlet øko morrpølse

Eggesalat og hakket purreløk

Skivet avokado, havsalt og kvernet, sort pepper og revet sitronskall

Skivet avokado og rekesalat

Hjemmelaget italiensk salat

Smøreost naturell, røkt laks og kapers

Sennepssild, rødløk og hakket persille

Pesto, rød eller grønn

Hummus og skivet tomat

Smøremyk Rapskokos, skivet Gulost og ringer av paprika

Slik gjør du

1.

Skjær søtpoteten i 0,5cm tykke ”brødskiver”, litt på skrå slik at det blir fornuftig størrelse på toastene.

2.

Kjør dem så 2-3 runder i en brødrister (på lengste steketid, 6 på min), og vips så er de ferdig ristet.

3.

Har du ikke brødrister, så steker du skivene på bakepapir på stekeplate midt i ovnen på 200gC i 20 minutter, eller til de er møre.

Vi er vant med å riste brød i en brødrister, men visste du at du også kan riste søtpotet? Ja, du kan riste søtpotet og dandere den med ditt favorittpålegg. Det er en flott variasjon til brød og en fin måte å få i seg mer grønt på. Dette er en super toast for alle de som som av ulike årsaker ikke kan spise gluten, og ønsker seg en variasjon til glutenfrie brød av frø og nøtter.

Ikke forvent at de blir sprø som toast – dette er stekte søtpotetskiver med det pålegget du måtte begjære. Vel bekomme!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter