Oppskrifter / Søtpotet-toast
Søtpotet-toast
Visste du at du kan riste søtpotet i brødristeren?
Visste du at du kan riste søtpotet i brødristeren?
Forslag til topping
Peanøttsmør, skivet banan
Mandelsmør, skivet banan og kanel
Skivet avokado, syltet rødløk, chiliflak og balsamico-eddik
En skive brie og ½ ts honning
Skivet avokado, røkt laks og pochert egg
Hummus, strimlet øko morrpølse
Eggesalat og hakket purreløk
Skivet avokado, havsalt og kvernet, sort pepper og revet sitronskall
Skivet avokado og rekesalat
Hjemmelaget italiensk salat
Smøreost naturell, røkt laks og kapers
Sennepssild, rødløk og hakket persille
Pesto, rød eller grønn
Hummus og skivet tomat
Smøremyk Rapskokos, skivet Gulost og ringer av paprika
Slik gjør du
1.
Skjær søtpoteten i 0,5cm tykke ”brødskiver”, litt på skrå slik at det blir fornuftig størrelse på toastene.
2.
Kjør dem så 2-3 runder i en brødrister (på lengste steketid, 6 på min), og vips så er de ferdig ristet.
3.
Har du ikke brødrister, så steker du skivene på bakepapir på stekeplate midt i ovnen på 200gC i 20 minutter, eller til de er møre.
Vi er vant med å riste brød i en brødrister, men visste du at du også kan riste søtpotet? Ja, du kan riste søtpotet og dandere den med ditt favorittpålegg. Det er en flott variasjon til brød og en fin måte å få i seg mer grønt på. Dette er en super toast for alle de som som av ulike årsaker ikke kan spise gluten, og ønsker seg en variasjon til glutenfrie brød av frø og nøtter.
Ikke forvent at de blir sprø som toast – dette er stekte søtpotetskiver med det pålegget du måtte begjære. Vel bekomme!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Glad i søtpoteter? Da burde du prøve disse nydelige oppskriftene: