Grønnkålsalat med grillet søtpotet

Denne salaten fikk jeg tips om fra min gode kollega Kristine. Med disse ingrediensene tryller du frem de mest fantastiske smakene! Grønnkålen kan du spise rå, men jeg liker den best ovnsristet eller så vidt dampet på rist. Spis salaten som den er eller nyt den som tilbehør til grillmaten.

Denne salaten fikk jeg tips om fra min gode kollega Kristine. Med disse ingrediensene tryller du frem de mest fantastiske smakene! Grønnkålen kan du spise rå, men jeg liker den best ovnsristet eller så vidt dampet på rist. Spis salaten som den er eller nyt den som tilbehør til grillmaten.

Ingredienser

Grønnkålsalat

200 g grønnkål (1 pakke)

60 g pinjekjerner (1 pose)

150 g fetaost naturell (1 pakke)

1 granateple, kjernene

Syltet rødløk

1 rødløk, hakket

eddik (rødvins-, hvitvins- eller eplesidereddik)

3 ss rørsukker

Ovnsbakte søtpotet-terninger

400 g søtpotet (ca. en stor)

4 ss ekstra virgin olivenolje

havsalt og pepper

Vinaigrette

0.5 dl extra virgin olivenolje

1 klype havsalt

0.25 ts kvernet sort pepper

Slik gjør du

Grønnkålsalat

1.

Skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Ha på olivenolje, salt og pepper og ovnsbak på 175gC i 35-40 minutter til terningene er møre. Kjenn etter med en gaffel, da steketiden varierer med terningenes størrelse.

2.

Riv grønnkålen i mindre biter og kast stilkene. Ha litt ekstra virgin olivenolje på og fordel i ett lag på to stekebrett. Rist i ovnen på 175gC i 8-9 minutter til kantene begynner å bli gyldne. Alternativt damper du grønnkålbitene på rist i maks 30 sekunder.

3.

Rist pinjekjernene på middel temperatur i en tørr panne til de blir lett gyldne.

4.

Kutt opp blokken med fetaost i små terninger.

5.

Rens granateplet for frø (jeg deler det i to og renser det i en bolle under vann. Frøene synker til bunns, mens rasket flyter opp og så du slipper å bli tilgriset av granateplesaft mens du renser)

6.

Ha så alle ingrediensene utover et stort fat og slå vinaigrette over.

Syltet rødløk

1.

Hakk løken og ha den i et lite glass med tett lokk.

2.

Rør sammen eddik og sukker og hell det over løken slik at løken er helt dekket av lake.

3.

Sett glasset i kjøleskap over natten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter