Fløtestuet nykål med sprø chorizo

Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.

Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.

Ingredienser

0.25 hode nykål

0.25 liten purreløk

0.375 dl fløte

0.25 fedd hvitløk, hakket

0.25 ss smør til steking

12.5 g chorizo, finhakket

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Skjær chorizopølsene i småbiter og surr sprø i en tørr stekepanne. Sett til side.

2.

Snitt nykålen og purreløken og forvell i lettsaltet vann i 2 min

3.

Slå av kokevannet. Surr ett fedd hvitløk i 1 ss smør i en gryte. Slå fløten over. Ha kål og purre i gryta og varm mens du rører.

4.

Smak til med havsalt og pepper. Strø chorizobitene over ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter