Nå er nykålen i sesong og hva er vel bedre da enn en nydelig fløtestuet nykål med sprøstekt chorizo? Nykålen er perfekt tilbehør til fisk, fløtesausen til nykålen topper fiskeretten. Her har jeg valgt å servere med grillet laks til og kombinasjonen er nydelig.
Prøv også deilige fiskerettene:
Ingredienser
Porsjoner:
Fløtestuet nykål med sprø chorizo
- ½ hode nykål
- 1 liten purreløk
- 1.5 dl fløte
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss smør til steking
- 50 g chorizo, finhakket
- havsalt og pepper etter smak
Slik gjør du
Fløtestuet nykål med sprø chorizo
- Skjær chorizopølsene i småbiter og surr sprø i en tørr stekepanne. Sett til side.
- Snitt nykålen og purreløken og forvell i lettsaltet vann i 2 min
- Slå av kokevannet. Surr ett fedd hvitløk i 1 ss smør i en gryte. Slå fløten over. Ha kål og purre i gryta og varm mens du rører.
- Smak til med havsalt og pepper. Strø chorizobitene over ved servering.