Frokosttaco

Er du lei av brødskiva og ønsker litt variasjon? Eller tåler du kanskje ikke brød? Hva med å heller prøve litt spicy, tacokrydret karbonadedeig, eggerøre og skivet avokado på milde kålblader kalt paksoi til frokost en dag.

Er du lei av brødskiva og ønsker litt variasjon? Eller tåler du kanskje ikke brød? Hva med å heller prøve litt spicy, tacokrydret karbonadedeig, eggerøre og skivet avokado på milde kålblader kalt paksoi til frokost en dag.

Ingredienser

4 paksoi kålblader

50 g karbonadedeig

0.25 fedd hvitløk, finhakket

0.25 ss tacokrydder

smør/smøremyk rapskokos som stekefett

0.75 sopp, skivet (eks aromasopp)

0.25 avokado, skivet

0.5 egg

0.5 ss vann

havsalt og sort, kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Stek karbonadedeigen på middels varme i en stekepanne og tilsett hakket hvitløk og tacokrydder.

2.

Ha så tacokjøttet i en skål. Rør sammen egg og vann, krydre med salt og pepper og stek eggerøren.

3.

Stek soppskivene og skjær avokadoen i skiver. Skyll kålbladene og la dem renne av seg.

4.

Dander så 1 ss tacokjøtt, 1 ss eggerøre, 1 skive avokado og 1 ss sopp på hvert kålblad.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kålbladene som brukes i oppskriften her, Paksoi eller ”bok choi”, tilhører korsblomstfamilien og dette er dessuten super mat for tarmbakteriene dine.

Prøv også disse kjempegode oppskriftene:

Kos deg, spis langsomt og nyt smakene. Så avslutter du når du er passe forsynt. Ha en super dag!

Andre oppskrifter