Frokosttaco

Forandring fryder! Dropp brødmaten til fordel for dette enkle, men knallgode frokosttipset

Er du lei av brødskiva og ønsker litt variasjon? Eller tåler du kanskje ikke brød? Hva med å heller prøve litt spicy, tacokrydret karbonadedeig, eggerøre og skivet avokado på milde kålblader kalt paksoi til frokost en dag. Kålbladene som brukes i oppskriften her, Paksoi eller ”bok choi”, tilhører korsblomstfamilien og dette er dessuten super mat for tarmbakteriene dine.

Prøv også disse kjempegode oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Frokosttaco

  • Paksoi kålblader, 4-5 blader per porsjon
  • 200 g karbonadedeig (1/2 pakke)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor spiseskje tacokrydder
  • Smør/Smøremyk Rapskokos som stekefett
  • 3 sopp , skivet (eks aromasopp)
  • 1 avokado, skivet
  • 2 egg
  • 2 ss 2 vann
  • havsalt og sort, kvernet pepper

Slik gjør du

Frokosttaco

  1. Stek karbonadedeigen på middels varme i en stekepanne og tilsett hakket hvitløk og tacokrydder.
  2. Ha så tacokjøttet i en skål. Rør sammen egg og vann, krydre med salt og pepper og stek eggerøren.
  3. Stek soppskivene og skjær avokadoen i skiver. Skyll kålbladene og la dem renne av seg.
  4. Dander så 1 ss tacokjøtt, 1 ss eggerøre, 1 skive avokado og 1 ss sopp på hvert kålblad.

Kos deg, spis langsomt og nyt smakene. Så avslutter du når du er passe forsynt. Ha en super dag!

Tags from the story
, , ,