Er du lei av brødskiva og ønsker litt variasjon? Eller tåler du kanskje ikke brød? Hva med å heller prøve litt spicy, tacokrydret karbonadedeig, eggerøre og skivet avokado på milde kålblader kalt paksoi til frokost en dag. Kålbladene som brukes i oppskriften her, Paksoi eller ”bok choi”, tilhører korsblomstfamilien og dette er dessuten super mat for tarmbakteriene dine.
Prøv også disse kjempegode oppskriftene:
Ingredienser
Porsjoner:
Frokosttaco
- Paksoi kålblader, 4-5 blader per porsjon
- 200 g karbonadedeig (1/2 pakke)
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stor spiseskje tacokrydder
- Smør/Smøremyk Rapskokos som stekefett
- 3 sopp , skivet (eks aromasopp)
- 1 avokado, skivet
- 2 egg
- 2 ss 2 vann
- havsalt og sort, kvernet pepper
Slik gjør du
Frokosttaco
- Stek karbonadedeigen på middels varme i en stekepanne og tilsett hakket hvitløk og tacokrydder.
- Ha så tacokjøttet i en skål. Rør sammen egg og vann, krydre med salt og pepper og stek eggerøren.
- Stek soppskivene og skjær avokadoen i skiver. Skyll kålbladene og la dem renne av seg.
- Dander så 1 ss tacokjøtt, 1 ss eggerøre, 1 skive avokado og 1 ss sopp på hvert kålblad.
Kos deg, spis langsomt og nyt smakene. Så avslutter du når du er passe forsynt. Ha en super dag!