Fra tv-serien “Bra godt” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på den kjempegode hverdagsvarianten av taco.
Hverdagstaco med krydderristede mandler og pannestekt sopp
Prøv også:
TIPS: lag fisketaco som variasjon på denne oppskriften med biter av pannestekt torsk eller eller annen hvit fisk.
Ingredienser
Jalapenosaus
- 1 grønn jajapenos
- 2.5 dl rå cashewnøtter (bløtlagt over natten, eller minst 3 timer)
- 2.5 dl vann
- 1 ss rå eplecidereddik/risvineddik/hvitvinseddik
- 1 ss hakket sjarlottløk
- 1 fedd hvitløk
- sitronsaft
- havsalt og sort kvernet pepper
- ½ dl gressløk, hakket
Ristede tacomandler
- 2 dl mandler
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 ss tacokrydder
Taco
- 2 portobellosopp, uten stilk
- 4 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 ss tamarisaus
- 1 ss balsamicoeddik
- sort kvernet pepper
- 1 stor avokado, i skiver
- 2.5 dl finsnittet rødkål
- 1 dl frisk koriander
- 1 jalapenos, fjern frø og stilk og skjær i skiver
Tortillalefser (8 stk)
- 3.5 dl øko finmalt spelt
- 3 dl øko grovmalt spelt
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 2.5 dl lunkent vann
- 0.5 ts havsalt
Slik gjør du
Jalapenosaus
- Grill jalapenosen i ovnen under grillelementet eller på grill eller i jernpanne til den blir sort og blærete på overflaten. Ha den over i en skål dekket av kjøkkenhåndkle eller plastfolie i 10 minutter mens den avkjøles. Riv av skinnet. Fjern frø og stilk.
- Ha jalapenos, cashewnøtter, vann, hvitløk, eddik og sjarlottløk i en blender. Kjør til en jevn saus. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med sitronsaft, havsalt og pepper. Ha sausen over i ei skål. Rør inn hakket gressløk. Settes i kjøleskapet.
Ristede tacomandler
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle.
- Blandingen ristes i panne på middels varme i 10 minutter.
Taco
- Skjær soppen i skiver. Ha olje, eddik og tamari i en kopp. Legg soppskivene på et brett og pensle dem på begge sider med blandingen. Krydre med sort kvernet pepper. Stek soppen i en grillpanne til den får fine grillstriper på begge sider. Tar 3-4 minutter per side.
- Varm lefsene i ovnen eller i en tørr stekepanne.
- Dander nystekte tacolefser med sopp, skivet avokado, finsnittet rødkål, koriander, skivet jalapenjo og jalapenjosaus.
Tortillalefser (8 stk)
- Bland alt til en jevn deig. La den hvile under et klede i minst 15 minutter, så deigen får sette seg.
- Del deigen i 8 emner, kjevle dem til runde kaker (1 mm tykke) og stek i en tørr stekepanne.
- Legg dem oppå hverandre og dekk med et klede.