Glutenfri og vegan cookies med sjokoladebiter

Glutenfri og vegan cookies med sjokoladebiter
Disse glutenfrie sjokoladekjeksene får garantert bein å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom!

Glutenfri og vegan cookies med sjokoladebiter må bare prøves! Det er faktisk ingen grunn til å kjøpe sjokoladecookies i butikken, for dine hjemmelagde cookies overgår de fleste. Og det selv om oppskriften er så enkel å følge som denne.

Prøv også disse oppskriftene på kjeks som garantert faller i smak hos store og små:

Ingredienser

Glutenfri og vegan cookies med sjokoladebiter

  • 1 dl kaldpresset kokosolje, ikke smeltet
  • 2 dl kokosblomstsukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 dl fullfet kokosmelk
  • 5 dl lys glutenfri bakemiks (eks Helios)
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 plate Berit™ mørk sjokolade, i grove biter

Slik gjør du

Glutenfri og vegan cookies med sjokoladebiter

  1. Forvarm stekeovnen til 200gC
  2. Ha bakepapir på en stekeplate.
  3. Ha kokosfett, kokosblomstsukker, vaniljeekstrakt og kokosmelk i en bakebolle og rør dette godt sammen. Ha de tørre ingrediensene i en egen bolle og bland godt. Tilsett så de tørre ingrediensene litt etter litt i de våte, og bruk en sleiv eller hard slikkepott til å røre med så du får blandet deigen godt. Kna gjerne for hånd og bland inn sjokoladebitene til slutt.
  4. Rull deigen til en tjukk pølse og skjær passe kjeks (0,5 cm tykke) med en skarp kniv. Vil du ha små kjeks så ruller du pølsen litt tynnere. Sett kjeksene på stekeplaten uten å beregne særlig avstand imellom dem, da de ikke flyter særlig utover. Form dem litt i fasong med fingrene.
  5. Stekes midt i ovnen i ca.10 minutter til de er gylne, litt sprø i kanten og myke inni.
  6. La kjeksene avkjøle på en rist.