Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta
Grønnsaker fra korsblomstfamilien som brokkoli, blomkål etc. er tarmbakerienes absolutte favorittmat, så lur inn litt rå eller kokt brokkoli i middagen, i smoothier etc. så ofte du kan, så gjør de en enda bedre jobb for deg.
Denne retten er fra tv-serien “Bra godt” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad og smaker fantastisk godt.
Prøv også:
- Ovnsbakt omelett med brokkoli, paprika og gressløk
- Brokkoli- og jordbærsalat
- Fermentert blomkål og brokkoli
Ingredienser
Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta
- 2 dl øko speltskruer, kokte
- 2 bokser hermetisk tomat
- 2 ts ingefær, revet/finhakket
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili, grønn, hakket uten frø
- 1 hel brokkoli, delt i biter
- salt og pepper etter smak
- Revet ost
Slik gjør du
Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta
- Kok pastaskruene
- Gi de hermetiske tomatene et oppkok sammen med ingefær, hvitløk og chili
- Vend inn den kokte pastaen og brokkolibuketter
- Ha i form
- Topp med revet ost
- Gratineres i ovn til gyllen ost