Gratinert brokkoligrateng

med speltpasta og mild tomatsaus

Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta

Grønnsaker fra korsblomstfamilien som brokkoli, blomkål etc. er tarmbakerienes absolutte favorittmat, så lur inn litt rå eller kokt brokkoli i middagen, i smoothier etc. så ofte du kan, så gjør de en enda bedre jobb for deg.

Denne retten er fra tv-serien “Bra godt” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad og smaker fantastisk godt.

Prøv også:

Ingredienser

Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta

  • 2 dl øko speltskruer, kokte 
  • 2 bokser hermetisk tomat 
  • 2 ts ingefær, revet/finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili, grønn, hakket uten frø
  • 1 hel brokkoli, delt i biter
  • salt og pepper etter smak
  • Revet ost

Slik gjør du

Gratinert brokkoligrateng m/speltpasta

  1. Kok pastaskruene 
  2. Gi de hermetiske tomatene et oppkok sammen med ingefær, hvitløk og chili 
  3. Vend inn den kokte pastaen og brokkolibuketter 
  4. Ha i form 
  5. Topp med revet ost 
  6. Gratineres i ovn til gyllen ost