Gratinert brokkoligrateng

Gratinert brokkoligrateng med speltpasta og mild tomatsaus. Grønnsaker fra korsblomstfamilien som brokkoli, blomkål etc. er tarmbakerienes absolutte favorittmat, så lur inn litt rå eller kokt brokkoli i middagen, i smoothier etc. så ofte du kan, så gjør de en enda bedre jobb for deg.

Gratinert brokkoligrateng med speltpasta og mild tomatsaus. Grønnsaker fra korsblomstfamilien som brokkoli, blomkål etc. er tarmbakerienes absolutte favorittmat, så lur inn litt rå eller kokt brokkoli i middagen, i smoothier etc. så ofte du kan, så gjør de en enda bedre jobb for deg.

Ingredienser

2 bokser hermetisk tomat 

2 dl øko speltskruer, kokte 

2 ts ingefær, revet/finhakket

2 fedd hvitløk

0.5 chili, grønn, hakket uten frø

1 hel brokkoli, delt i biter

salt og pepper etter smak

revet ost

Slik gjør du

1.

Kok pastaskruene 

2.

Gi de hermetiske tomatene et oppkok sammen med ingefær, hvitløk og chili 

3.

Vend inn den kokte pastaen og brokkolibuketter 

4.

Ha i form 

5.

Topp med revet ost 

6.

Gratineres i ovn til gyllen ost 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne retten er fra tv-serien “Bra godt” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad og smaker fantastisk godt.

Prøv også:

Andre oppskrifter