Fermentert blomkål og brokkoli

Passer perfekt til en frisk grønn salat

De fermentert egrønnsakene kan også stekes i smør og serveres til middagen.

Saltlake lager du enkelt ved å koke opp 1 liter vann sammen med 2 ss uraffinert mineralsalt. Avkjøl blandingen og du har nå en saltlake som du enkelt kan fermentere grønnsaker i.

Oppskriften er hentet fra boken Tarmens Medisin.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Fermentert blomkål og brokkoli

  • 1 l saltlake
  • 1 blomkål
  • 1 brokkoli

Slik gjør du

Fermentert blomkål og brokkoli

  1. Kutt blomkål og brokkoli. Legg bukettene på et stort norgesglass.
  2. Hell over saltlake til det dekker helt. 
  3. La glasset stå i romtemperatur i 3–5 dager, legg et kjøkkenhåndkle over, men ikke sett på lokket. 
  4. Oppbevares videre i tett glass i kjøleskap.