Lager du lykter av gresskar til Halloween, så har du sikkert også opplevd å få oransje fingre eller vanskelige flekker på klærne. Den kraftige fargen skyldes karotenoider, som varter opp med en kraftig effekt også i kroppen. Jo sterkere farge, dess mer godsaker får du.
I tillegg nyter tarmbakteriesamfunnet ditt av rikelig med fiber de elsker. Både fruktkjøttet og kjernene er vel verdt å anvende i mat. De beriker deg med vitamin B6 og B9, rikelig med vitamin C og mye mer.
Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:
Les også: Berik hverdagsmaten din med frø
Ingredienser
Porsjoner:
Gresskarkrem
- 500 g gresskar uten skall og kjerner, i grove biter
- 3 appelsiner uten skall og kjerner
- 4 dl appelsinjuice
- 1 dl olivenolje
- saft av ½ sitron
- salt
Topping
- 3 ss gresskarkjerner
- salt
- 4 ss gresskarkjerneolje
- en liten håndfull karse
Slik gjør du
Gresskarkrem
- Legg gresskarbitene i en ildfast form sammen med appelsiner og appelsinjuice.
- Stek i ovn under lokk i 25 minutter ved 160 °C til gresskarbitene er møre.
- Legg over i en blender og kjør glatt sammen med olivenolje og sitronsaft.
- Smak til med salt.
Topping
- Ha gresskarkjernene på et smurt bakepapir og stek dem gylne i ovnen ved 170 °C i 15–20 minutter.
- Dryss over salt.
- Anrett kjernene over kremen sammen med gresskarkjerneolje og karse.